Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Volkswagen Routan reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud nodig hebben en bestaan ​​uit steeds meer technische onderdelen die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Volkswagen Routan-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan reinigen? . Ten eerste zullen we u laten zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Volkswagen Routan te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Routan

.

Daarom beginnen we onze inhoud met de procedure en het doel van uw Volkswagen Routan-debietmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Routan

De luchtmassameter is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te veranderen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Routan, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen.

Luchtmassameterbediening op Volkswagen Routan

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan , u moet al weten hoe het werkt om dit onderhoudswerk correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Volkswagen Routan DIE problemen met stationair draaien heeft

De luchtmassameter is er dus specifiek om informatie te krijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij vlak na de luchtinlaat van uw Volkswagen Routan worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de informatie naar de ECU van uw auto stuurt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Routan reinigen?

De luchtmassameter van uw Volkswagen Routan kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen uit te zoeken en te ontdekken met welke problemen u mogelijk worstelt!

Luchtmassameter problemen Volkswagen Routan

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Routan kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal leiden tot overmatig brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile debietmeter, dat uw Volkswagen Routan meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Routan?

Na het bekijken van de werking en de zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door aan u te laten zien hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan schoonmaakt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig te bereiken is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​uitstapje naar de garage en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling te volbrengen:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en de twee «filamenten» die uw computer informatie geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het hebben invloed op de werking van de motoreenheid van uw Volkswagen Routan. De bedoeling van deze reiniging is om al zijn onzuivere substanties te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe de handrem op Volkswagen Routan afstellen?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Routan schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Mocht je nog andere vragen hebben over de Volkswagen Routan, aarzel dan niet om onze Volkswagen Routan categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector