Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Volkswagen Tiguan reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en bestaan ​​uit steeds meer technische onderdelen die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer eigenaren van een Volkswagen Tiguan stoort, is een verstopte luchtstroommeter, die zorgt voor vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. Vandaag gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan schoonmaken? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Volkswagen Tiguan te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Tiguan

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de procedure en het doel van uw Volkswagen Tiguan-debietmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Tiguan

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk wordt geleverd op dieselmodellen. Het is duidelijk dat bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig zijn geworden en het is daarom noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Tiguan, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op Volkswagen Tiguan

We gaan nu kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-service goed te laten werken.

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Tiguan?

De luchtmassameter is er dus vooral om gegevens over de luchtinlaat van uw auto te verkrijgen. Om dit te bereiken, moet hij vlak na de luchtinlaat van uw Volkswagen Tiguan worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis geleverd met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Tiguan reinigen?

De luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Volkswagen Tiguan

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Tiguan kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties die verband houdt met een vuile debietmeter, dat uw Volkswagen Tiguan meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Tiguan?

Na het bekijken van de werking en zorgen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan schoonmaakt . Je moet weten dat dit proces eigenlijk vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de monteur en een steile rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen waaraan u zich moet houden om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Volkswagen Tiguan. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen om het weer efficiënt te laten werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel van mijn Volkswagen Tiguan?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Tiguan schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als u meer handleidingen over de Volkswagen Tiguan wenst, ga dan naar onze categorie Volkswagen Tiguan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector