Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Volvo S90 reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Volvo S90-bezitters mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die leidt tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we onderzoeken hoe de luchtmassameter van uw Volvo S90 schoonmaken? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Volvo S90 te reinigen .

Nut en bediening van de luchtmassameter van een Volvo S90

.

Daarom beginnen we ons artikel met de procedure en de bedoeling van uw Volvo S90-debietmeter.

Het doel van de luchtmassameter op de Volvo S90

De luchtmassameter is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is zo essentieel voor de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volvo S90, aarzel dan niet om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op de Volvo S90

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volvo S90 , u moet al weten hoe het werkt om deze routine-service correct te laten werken.

Weiterlesen:
Remvloeistoflek Volvo S90

De luchtmassameter is er daarom specifiek om gegevens over de luchtinlaat van uw auto te verkrijgen. Om dit te bereiken, moet het net na de luchtinlaat van uw Volvo S90 worden gemonteerd, dwz net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volvo S90 schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Volvo S90 kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Massa luchtstroomsensor problemen Volvo S90

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Volvo S90 kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk een hoger brandstofverbruik zal opleveren vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile debietmeter, dat uw Volvo S90 meer problemen heeft om het voertuig te starten.

Hoe maak ik de luchtmassameter schoon van een Volvo S90?

Na onderzoek van de werking en problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u te laten zien hoe de luchtmassameter van uw Volvo S90 te reinigen . U moet weten dat deze operatie eigenlijk vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede methode om een ​​reis naar de monteur en een steile snavel te voorkomen. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben vond de luchtmassameter van uw Volvo S90 , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Volvo S90 . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om de gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motor van uw Volvo S90. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen te verwijderen, zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Raam zit vast op Volvo S90, wat kan ik doen?

Nu weet je het hoe de luchtmassameter van uw Volvo S90 te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Als u meer handleidingen over de Volvo S90 wilt, gaat u naar onze Volvo S90-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector