Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op een Volkswagen Rabbit reinigen?

Steeds meer chauffeurs proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische onderdelen bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de problemen waar steeds meer Volkswagen Rabbit-eigenaren mee te maken hebben, is een verstopte luchtstroommeter, die leidt tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we een kijkje nemen hoe de luchtmassameter van uw Volkswagen Rabbit te reinigen? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de voordelen ervan, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Volkswagen Rabbit te reinigen .

Nut en werking van de massale luchtstroommeter van een Volkswagen Rabbit

.

Dus beginnen we ons artikel met de procedure en het punt van uw Volkswagen Rabbit flowmeter.

Het doel van de luchtmassameter op Volkswagen Rabbit

De luchtmassameter is een onderdeel dat vrij recent is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij brandstofinjectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is zo belangrijk voor de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Rabbit, aarzel dan niet om advies in te winnen in ons artikel over dit onderwerp.

Werking van de luchtmassameter op Volkswagen Rabbit

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Konijn , je moet al uitzoeken hoe het werkt om dit onderhoudswerk goed te doen.

Weiterlesen:
Hoe het remvloeistofpeil op Volkswagen Fox controleren?

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om gegevens te verkrijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet hij net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Rabbit worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Rabbit schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Volkswagen Konijn kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te begrijpen met welke problemen u mogelijk worstelt!

Luchtmassameter problemen Volkswagen Konijn

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Rabbit kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile debietmeter, dat uw Volkswagen Rabbit meer moeite zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Rabbit?

Nadat we de operatie en de problemen die de flowmeter kan veroorzaken, hebben doorgenomen, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u te laten zien hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Rabbit schoonmaakt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de garage te vermijden en een steile rekening. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Konijn , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heeft u de mogelijkheid om door te gaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Volkswagen Konijn . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het zal verstoren de werking van de motoreenheid van uw Volkswagen Rabbit. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuiverheden te verwijderen zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Volkswagen Rabbit touchscreen werkt niet

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Rabbit schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Mocht je nog vragen hebben over de Volkswagen Rabbit, aarzel dan niet om onze Volkswagen Rabbit-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector