Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op Volkswagen Up! reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud nodig hebben en steeds meer technische componenten bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de complicaties waar steeds meer Volkswagen Up! eigenaren is een verstopte luchtstroommeter, wat zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken naar hoe reinig je de luchtmassameter van je Volkswagen Up!? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en eindelijk, hoe de luchtmassameter van een Volkswagen Up! .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Up!

.

Daarom beginnen we ons artikel met de werking en rol van uw Volkswagen Up! debietmeter.

Het doel van de luchtmassameter op Volkswagen Up!

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Up!, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen.

Werking luchtmassameter op Volkswagen Up!

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Up! , moet u er al achter komen hoe het werkt om deze routine-serviceactie correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Volkswagen Up!, wat te doen?

De massale luchtstroomsensor is er dan ook vooral om statistieken te verzamelen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te bereiken, moet deze net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Up! worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Up! reinigen?

De luchtmassameter van uw Volkswagen Up! kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en te ontdekken met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Volkswagen Up!

Hier zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Up! kan triggeren:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter in feite zal resulteren in een groter brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die verband houden met een vuile flowmeter dat uw Volkswagen Up! zal meer moeite hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Up!?

Nadat we de operatie hebben doorgenomen en zorgen hebben dat de flowmeter kan triggeren, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door aan u te beschrijven hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Up! . Je moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​reis naar de monteur en een hoge rekening te voorkomen. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Up! , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap luchtmassameter van uw Volkswagen Up! . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motorunit van uw Volkswagen Up!. Het doel van deze reiniging is om alle onzuivere stoffen te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent beschadigd raken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze net zo goed reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hoe de koplampen op Volkswagen Up! ?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Up! , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Voor meer tips over de Volkswagen Up!, bekijk de Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector