Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Opel Insignia reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit leidt tot forse kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Opel Insignia-bezitters stoort, is een verstopte luchtstroommeter, wat zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we onderzoeken hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Opel Insignia schoon? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Opel Insignia te reinigen .

Gebruik en werking van de luchtmassameter van een Opel Insignia

.

Daarom beginnen we onze inhoud met de procedure en het doel van uw Opel Insignia-flowmeter.

Het doel van de luchtmassameter op Opel Insignia

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is gemaakt en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en daarom is het belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt toegevoegd to adapt the behaviour of complementary intake parts such as the injection or the EGR valve, if you have problems with the EGR valve on your Opel Insignia, do not hesitate to seek advice from our content on this subject.

Werking van de luchtmassameter op Opel Insignia

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Opel Insignia , u moet al begrijpen hoe het werkt om dit onderhoud correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Schakeltrillingen op Opel Insignia ?

De massale luchtstroomsensor is er daarom specifiek om statistieken te krijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit te doen, moet het net na de luchtinlaat van uw Opel Insignia worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de statistieken naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Opel Insignia reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Opel Insignia kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen en te begrijpen met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter Opel Insignia

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Opel Insignia kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter daadwerkelijk zal leiden tot overmatig brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: geassocieerd met een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties van een vuile flowmeter dat uw Opel Insignia meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Opel Insignia?

Na het bekijken van de werking en problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door aan u uit te leggen hoe de massale luchtstroomsensor van uw Opel Insignia te reinigen . Je moet weten dat dit proces eigenlijk vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede manier om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben de plaats van de luchtmassameter van uw Opel Insignia , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan met de stap de luchtmassameter van uw Opel Insignia reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer zullen geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, in die zin zal het van invloed zijn op de werking van de motorunit van uw Opel Insignia. Het doel van deze reiniging is om alle onzuiverheden te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent beschadigd raken. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Stuur dat piept op Opel Insignia?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Opel Insignia te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Voor meer tips over de Opel Insignia, neem een ​​kijkje in de categorie Opel Insignia.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector