Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Lupo te reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun voertuig zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat moderne auto’s steeds vaker routineonderhoud nodig hebben en steeds meer technische componenten bevatten die tot nieuwe storingen of ongemakken leiden. Een van de complicaties die steeds meer Volkswagen Lupo-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die resulteert in vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Lupo reinigen? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de voordelen ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Volkswagen Lupo te reinigen .

Gebruik en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Lupo

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de procedure en het doel van uw Volkswagen Lupo-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Lupo

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat eigenlijk nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk wordt geleverd op dieselmodellen. Het is duidelijk dat bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig is geworden en het is daarom noodzakelijk dat de ECU weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Lupo, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking luchtmassameter op Volkswagen Lupo

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Lupo , u moet al weten hoe het werkt om deze routine-servicewerkzaamheden nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Volkswagen Lupo, wat te doen?

De massale luchtstroomsensor is er dus vooral om gegevens te verzamelen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te doen, moet het net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Lupo worden geplaatst, dus net na het luchtfilter. Het is een buis geleverd met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Lupo reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Lupo kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te ontdekken met welke complicaties u te maken kunt krijgen!

Complicaties luchtmassameter Volkswagen Lupo

Hier zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Lupo kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs een groter brandstofverbruik zal veroorzaken vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Volkswagen Lupo meer problemen zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Lupo?

Nadat we de operatie hebben doorgenomen en zorgen hebben dat de flowmeter kan worden geactiveerd, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door aan u te laten zien hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Lupo te reinigen . Je moet weten dat deze operatie eigenlijk heel eenvoudig uit te voeren is en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede methode om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Lupo gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, werkt u voorzichtig, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker er bovenop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap reiniging van de luchtmassameter van uw Volkswagen Lupo . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motorunit van uw Volkswagen Lupo verstoren. Het doel van deze reiniging is om alle onzuiverheden te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te vernietigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Waarom ruikt mijn Volkswagen Lupo verbrand plastic?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Lupo te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Lupo, aarzel dan niet om onze Volkswagen Lupo categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector