Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Multivan reinigen?

Steeds meer autobezitters proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert aanzienlijke besparingen op omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud nodig hebben en zijn opgebouwd uit steeds meer technische componenten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen waar steeds meer Volkswagen Multivan-bezitters last van hebben, is een verstopte luchtstroommeter, wat zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken naar hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Volkswagen Multivan schoon? . Eerst zullen we uitleggen hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Volkswagen Multivan te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Multivan

.

Dus beginnen we onze inhoud met de procedure en het doel van uw Volkswagen Multivan-flowmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Multivan

De luchtmassameter is een onderdeel dat vrij recent is gemaakt en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. In feite is bij injectiemotoren de brandstof- en luchtinlaat zeer nauwkeurig geworden en het is dus noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor wordt geïnjecteerd om de acties van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te raadplegen als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Multivan.

Werking luchtmassameter op Volkswagen Multivan

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Multivan , moet u al weten hoe het werkt om deze routine-serviceactie nauwkeurig uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Volkswagen Multivan keycard?

De massale luchtstroomsensor is er dus voornamelijk om statistieken te krijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit voor elkaar te krijgen, moet deze worden ingesteld net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Multivan, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Multivan reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Multivan kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te ontdekken en te begrijpen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Luchtmassameter problemen Volkswagen Multivan

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Multivan kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs leidt tot een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste klassieke problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Volkswagen Multivan meer problemen zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Multivan?

Nadat we de werking en zorgen hebben onderzocht die de flowmeter kan genereren, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door het u uit te leggen: hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Multivan schoon te maken . U moet weten dat deze operatie vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede techniek om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Zie hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling uit te voeren:

  • Na hebben de plaats van de luchtmassameter van uw Volkswagen Multivan , je zult het moeten ontmantelen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, kunt u doorgaan met de stap luchtmassameter van uw Volkswagen Multivan reinigen . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer zullen geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om nauwkeurig gegevens te verzamelen. de werking van de motorunit van uw Volkswagen Multivan. Het doel van deze reiniging is om alle onzuivere stoffen eruit te halen om weer efficiënt te kunnen werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , die het meeste vuil zal verwijderen

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn waakzaam, in ieder ander geval wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.
Weiterlesen:
Hoe installeer ik een autoradio op mijn Volkswagen Multivan?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Multivan schoon te maken , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Multivan wilt, ga dan naar onze Volkswagen Multivan-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector