Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Scirocco reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen hun voertuigen zelf te onderhouden. Dit levert forse besparingen op, omdat moderne auto’s steeds meer onderhoud vergen en uit steeds meer technische componenten bestaan ​​die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties die steeds meer Volkswagen Scirocco-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen veroorzaakt. In dit artikel gaan we kijken naar hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Volkswagen Scirocco schoon? . Ten eerste zullen we u leren hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en het nut ervan, ten tweede waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en tenslotte, hoe de massale luchtstroomsensor van een Volkswagen Scirocco te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Scirocco

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de procedure en rol van uw Volkswagen Scirocco flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Scirocco

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat nog niet zo lang geleden is ontwikkeld en voornamelijk is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat inderdaad zeer nauwkeurig geworden en het is zo belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om de werking van aanvullende inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep aan te passen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Scirocco, denk dan niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Werking luchtmassameter op Volkswagen Scirocco

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Scirocco , u moet al weten hoe het werkt om deze onderhoudsactie correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Hoe het interieurfilter van mijn Volkswagen Scirocco vervangen?

De massale luchtstroomsensor is er dus vooral om gegevens te verkrijgen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te doen, moet het net na de luchtinlaat van uw Volkswagen Scirocco worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto overbrengt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Scirocco reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Scirocco kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen uit te zoeken en te ontdekken met welke complicaties u te maken kunt krijgen!

Complicaties luchtmassameter Volkswagen Scirocco

Hier zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Scirocco kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik veroorzaakt door een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste traditionele complicaties die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Volkswagen Scirocco meer moeilijkheden zal hebben om het voertuig te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Scirocco?

Nadat we de operatie en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken doorgenomen hebben, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u te beschrijven hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Scirocco te reinigen . Je moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede manier om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze onderhoudshandeling uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Scirocco gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide zijden van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te maken.
  • Eenmaal gedemonteerd, heb je de mogelijkheid om door te gaan naar de stap reiniging van de luchtmassameter van uw Volkswagen Scirocco . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer zullen geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het van invloed zijn op de werking van het motorblok van uw Volkswagen Scirocco. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de GPS op mijn Volkswagen Scirocco updaten?

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen Scirocco te reinigen , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Scirocco, aarzel dan niet om onze Volkswagen Scirocco-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector