Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de massale luchtstroomsensor op Volkswagen T-roc reinigen?

Steeds meer automobilisten proberen zelf voor hun auto te zorgen. Dit levert forse besparingen op, omdat moderne auto’s steeds vaker routineonderhoud nodig hebben en steeds meer technische componenten bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de complicaties waar steeds meer Volkswagen T-roc-bezitters mee te maken krijgen, is een verstopte luchtstroommeter, die leidt tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken naar hoe maak je de massale luchtstroomsensor van je Volkswagen T-roc schoon? . Ten eerste laten we u zien hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en de waarde ervan, en waarom het kan belangrijk zijn om deze sensor schoon te maken , en eindelijk, hoe de massale luchtstroomsensor van een Volkswagen T-roc schoon te maken .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen T-roc

.

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de procedure en het doel van uw Volkswagen T-roc flowmeter.

De bedoeling van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen T-roc

De massale luchtstroomsensor is een onderdeel dat de laatste tijd is ontwikkeld en specifiek is uitgerust op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat inderdaad zeer nauwkeurig geworden en het is zo belangrijk voor de ECU om: weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, aarzel dan niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina over dit onderwerp als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen T-roc.

Werking luchtmassameter op Volkswagen T-roc

Nu gaan we kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen T-roc , u moet al weten hoe het werkt om deze routineservice correct te laten werken.

Weiterlesen:
Hoeveel kilometers op laag brandstofverbruik met mijn Volkswagen T-roc ?

De massale luchtstroomsensor is er dan ook specifiek om gegevens te verzamelen over de luchtinlaat van uw motorvoertuig. Om dit te doen, moet deze net na de luchtinlaat van uw Volkswagen T-roc worden gemonteerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis uitgerust met een sensor die de lucht in de inlaat analyseert en de gegevens naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen T-roc reinigen?

De massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen T-roc kan complicaties hebben en dit is wat we zullen proberen te zien en te ontdekken met welke complicaties u mogelijk worstelt!

Complicaties luchtmassameter sensor Volkswagen T-roc

Dit zijn de verschillende complicaties die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen T-roc kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs resulteert in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gekoppeld aan een soortgelijk probleem kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van het voertuig: Ten slotte is een van de laatste klassieke complicaties die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Volkswagen T-roc meer moeite zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen T-roc?

Nadat we de werking en complicaties die de flowmeter kan veroorzaken, hebben onderzocht, zullen we kijken hoe we deze complicaties kunnen oplossen door u uit te leggen hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen T-roc schoon te maken . Je moet weten dat dit proces vrij eenvoudig is om uit te voeren en dat je geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig hebt om het zelf te doen, een goede manier om een ​​ritje naar de garage en een hoge rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routinematige servicehandeling uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen T-roc gevonden , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te doen, moet je voorzichtig te werk gaan, maar je moet het gewoon aan beide kanten van het luchtkanaal demonteren en de stekker er bovenop losmaken.
  • Eenmaal uit elkaar genomen, kunt u doorgaan naar de stap reiniging van de luchtmassameter van uw Volkswagen T-roc . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en zijn twee «filamenten» die informatie aan uw computer geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht, zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, in die zin zal het de werking van de motorunit van uw Volkswagen T-roc. De bedoeling van deze reiniging is om alle onzuiverheden te verwijderen zodat deze weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met het zeer voorzichtig reinigen van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, anders wordt uw luchtmassameter permanent beschadigd. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als u te bang bent om het te beschadigen, kunt u ze ook met een remvloeistof in de vorm van een aërosol reinigen door de straal op deze filamenten te sproeien.

Nu weet je het hoe de massale luchtstroomsensor van uw Volkswagen T-roc schoon te maken , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motoreenheid.

Weiterlesen:
Wanneer de distributieriem van een Volkswagen T-roc vervangen?

Voor meer tips over de Volkswagen T-roc, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen T-roc.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector