Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de trekhaak elektrisch te monteren Volkswagen Passat?

Of je nu moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval kwijt wilt of een hapering hebt, dat is echt handig. Op deze pagina beschrijven we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Passat . In feite, ongeacht of de installatieprocedure niet ingewikkeld is, is het vereist om enkele punten uit te leggen om dit werk zonder enig probleem te overwegen. Eerst bekijken we wat er in de elektrische kabelboom van de trekhaak van uw motorvoertuig zit en vervolgens, in een tweede stap, hoe de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Passat te maken .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Passat-aanhangwagen?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Passat?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Passat. Om te begrijpen hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al begrijpen. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het essentieel en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te volgen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen installeer een kabelboomverbinding op de trekhaak van je Volkswagen Passat . We zullen dit in dit bericht bekijken, als je het wilt leren hoe u de trekhaak van een Volkswagen Passat monteert , ga naar onze inhoudspagina over dit thema.

Weiterlesen:
Hoe de lamp van de voorste richtingaanwijzer op mijn Volkswagen Passat 8 vervangen?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Passat?

We zullen nu vrij snel beschrijven hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de treklichten van uw Volkswagen Passat van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Passat trailer, 7-polig : Dit is de traditionele stekker die bepaald zal worden op alle Volkswagen Passat trekhaken. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalisatie van uw aanhangwagen, u vindt voor elke actie een stekker (linker en rechter richtingaanwijzers, massa, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter remlicht licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Passat: Dit stekkersysteem wordt specifiek gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine te voeden. Voor dit type verbinding is het gebruik van een adapter vereist. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als het motorrijtuig aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Passat aan?

Om deze inhoudspagina af te maken, zullen we je vrij snel beschrijven hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Passat .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Passat?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Passat te installeren, moet je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we zullen niettemin de belangrijkste stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Passat om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Identificeer de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Olielampje Volkswagen Passat 7 dat blijft branden

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Passat aan?

Bij nieuwe Volkswagen Passat s is de kabelboom veel minder ingewikkeld om aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Passat en universele modellen. Het is aan jou om te selecteren op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Passat, zodat u de kabels van uw doos naar de voorkant van uw Volkswagen Passat kunt leiden en ze op uw zekeringkast kunt aansluiten.
 • Installeer de koffer op de juiste manier in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van Volkswagen Passat?

Tot slot, om deze inhoudspagina af te maken, zullen we je vrij snel beschrijven hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Passat . Om dit te bereiken moet u automatisch een van de voorgaande stappen doorlopen, het is aan u om degene te selecteren die uw model en uw budget bepaalt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Indien u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Brandstofmeterlampje blijft branden op mijn Volkswagen Passat, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector