Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de trekhaak elektrisch te monteren Volkswagen Polo?

Of u nu moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een hapering wilt hebben, het is echt handig. In deze post laten we je de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Polo . In feite, ongeacht of de installatieprocedure niet complex is, is het vereist om enkele details te beschrijven om deze interventie zonder enig probleem te overwegen. Eerst zullen we ontdekken wat de elektrische kabelboom van uw autokoppeling is, en vervolgens, in een tweede stap, hoe de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo te maken .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Polo-aanhangwagen?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Polo?

We beginnen dus met ons artikel door de principes van een kabelboom van een Volkswagen Polo uit te leggen. Om te ontdekken hoe het werkt, moet je eerst de noodzaak ervan ontdekken. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is essentieel en eerder allemaal verplicht door de verkeersregels om bepaalde wetten te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische voorschriften te voldoen, moet u dit doen installeer een kabelboomverbinding op de trekhaak van uw Volkswagen Polo . We zullen ons hier in dit artikel op concentreren, als u het wilt ontdekken hoe u de trekhaak van een Volkswagen Polo monteert, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Hoe open je de kofferbak van de Volkswagen Polo 4 van binnenuit?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo?

We laten u nu vrij snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De verbinding maakt gebruik van de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaken van uw Volkswagen Polo van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Polo-aanhanger, 7-polig : Dit is de traditionele stekker die op alle trekhaken van Volkswagen Polo zit. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties verzenden die nodig zijn voor de signalering aan de achterkant van uw aanhanger, u vindt een stekker voor elke functie (linker- en rechteraanwijzers, grond, mistlicht, linker- en rechterpositielicht, linker- en rechterrem) licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Polo: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparaten in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen in gebruik (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer het motorvoertuig is ingeschakeld).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Polo aan?

Om dit artikel af te sluiten, laten we je vrij snel zien hoe u de aansluiting van de kabelboom van uw Volkswagen Polo tot stand brengt .

Hoe de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Polo tot stand brengen?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Polo te monteren, moet je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze complex is, maar we zullen desalniettemin de belangrijkste stappen die u moet uitvoeren, samenvatten:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Hoe open je de Volkswagen Polo kofferbak van binnenuit?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Polo aan?

Voor recente Volkswagen-polo’s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt gebruik maken van een multiplex box, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Polo en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo zodat u de kabels van uw doos naar de voorkant van uw Volkswagen Polo kunt leiden en ze op uw zekeringkast kunt aansluiten.
 • Installeer de koffer effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit u de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Polo?

Om dit artikel af te sluiten, laten we je het vrij snel zien hoe u de elektrische aansluiting van een caravan op uw Volkswagen Polo tot stand brengt . Om dit te doen, moet u onvermijdelijk een van de vorige stappen doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget betekent. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector