Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de trekhaak elektrische Volkswagen Touran 2 installeren?

Ongeacht of u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groen afval kwijtraakt of een hapering heeft, dat is redelijk handig. In deze post laten we je de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Touran 2 . Het is duidelijk dat, zelfs als de installatieprocedure niet moeilijk is, het vereist is om enkele punten te beschrijven om deze taak zonder problemen te overwegen. Eerst ontdekken we waaruit de elektrische kabelboom van uw trekhaak bestaat en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran 2 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Touran 2 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Touran 2?

Daarom beginnen we ons artikel met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Touran 2. Om erachter te komen hoe het werkt, moet je al de noodzaak ervan achterhalen. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het noodzakelijk en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische verplichtingen te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Touran 2 . We zullen dit in dit artikel onderzoeken, als u het wilt weten hoe u de trekhaak van een Volkswagen Touran 2 installeert, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Hoe een vergrendelde sleutel op mijn Volkswagen Touran te repareren?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran 2?

We laten u nu vrij snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaaklichten van uw Volkswagen Touran 2 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Touran 2 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Touran 2 trekhaken terug te vinden is. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke actie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Touran 2: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparaten in de cabine te voeden. Dit type verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als het motorrijtuig aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Touran 2 aan?

Om dit artikel af te sluiten, laten we je vrij snel zien hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Touran 2 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Touran 2?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Touran 2 aan te leggen, moet je bij dit exemplaar alle benodigde kabels in de achterlichten gaan halen. We raden u aan om een ​​auto-elektricien in te schakelen om deze ingreep uit te voeren omdat het moeilijk is, maar we zullen niettemin de belangrijkste stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Touran 2 om toegang te krijgen tot de achterlichteenheid.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Mijn Volkswagen Touran 3 trekt naar links, wat te doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Touran 2 aan?

Bij nieuwe Volkswagen Touran 2s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Touran 2 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Touran 2 zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Touran 2 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van Volkswagen Touran 2?

Tot slot, om dit artikel af te sluiten, zullen we je vrij snel laten zien hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Touran 2 . Om dit te doen, moet u onvermijdelijk een van de vorige stappen doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget bepaalt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 2 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Wanneer schokdempers vervangen Volkswagen Touran 3 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector