Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de trekhaak elektrische Volkswagen Touran 3 installeren?

Ongeacht of u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval weggooit of een kink in de kabel hebt, is redelijk handig. In dit artikel laten we u de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Touran 3 . In feite, ongeacht of het installatieproces niet moeilijk is, is het vereist om enkele punten te beschrijven om deze taak zonder enig probleem te overwegen. Eerst zullen we zien wat de elektrische kabelboom van de trekhaak van uw motorvoertuig inhoudt, en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran 3 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Touran 3 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Touran 3?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Touran 3. Om te ontdekken hoe het werkt, moet je eerst de noodzaak ervan ontdekken. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het belangrijk en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Touran 3 . Hier zullen we ons in dit artikel op concentreren, als je wilt ontdekken hoe je de trekhaak van een Volkswagen Touran 3 monteert, ga dan naar onze inhoudspagina over dit thema.

Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Touran 3 starten?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran 3?

We laten u nu snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaaklichten van uw Volkswagen Touran 3 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Touran 3 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Touran 3 trekhaken zal worden bepaald. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties overbrengen die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elk doel (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Touran 3: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die 12 volt binnen gebruiken om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine te voeden. Voor dit soort verbindingen is een adapter nodig. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als het motorrijtuig aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Touran 3 aan?

Om deze inhoudspagina te beëindigen, zullen we je snel laten zien hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Touran 3 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Touran 3?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Touran 3 te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om een ​​motorvoertuigelektricien in te schakelen om deze interventie uit te voeren omdat het moeilijk is, maar we zullen niettemin de belangrijkste stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Touran 3 om toegang te krijgen tot de achterlichteenheid.
 • Identificeer de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Volkswagen Touran 3 DIE problemen hebben met stationair draaien

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Touran 3 aan?

Bij moderne Volkswagen Touran 3s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er speciale voor uw Volkswagen Touran 3 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Touran 3 zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Touran 3 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de koffer effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van Volkswagen Touran 3?

Als laatste, om deze inhoudspagina te beëindigen, zullen we je snel laten zien hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Touran 3 . Om dit te doen, moet u automatisch een van de voorgaande stappen doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 3 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe Start Stop op Volkswagen Touran 2 uit te schakelen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector