Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Passat 7 op te lossen?

Het hebben van een voertuig is belangrijk, we hebben het meestal nodig om naar het werk te gaan en voor bijna al onze dagelijkse ritten. Dit belangrijke deel van ons jaarbudget zorgt vaak voor verrassingen, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… In feite is een olielek bijna nooit goedaardig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dat niet doet’ ik herken het niet. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Passat 7, dan bent u op de juiste pagina beland, wij zullen u eerst ondersteunen om de oorzaak van het olielek te achterhalen en ten tweede helpen wij u, indien mogelijk, te verhelpen.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Passat 7 . identificeren

Als je het ziet vloeistof lekt onder uw Volkswagen Passat 7, is de eerste stap die u moet doen om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om erachter te komen of een van deze snel kan worden gedefinieerd als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken, is het absoluut belangrijk om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u merkt dat er olie uit uw Volkswagen Passat 7 lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke, ongemakkelijke geur hebben.

Weiterlesen:
Remvloeistof lekkage Volkswagen Passat 8

Het is niet eenvoudig om de oorsprong te achterhalen van de olie die lekt op een Volkswagen Passat 7 vanwege de toegankelijkheid van het motorblok, maar hier zijn de stappen die u moet volgen om de oorsprong van de olie te achterhalen:

  • Zoek het punt waar de olie valt, het gebied van waaruit het op de vloer lekt …
  • Ga terug langs het pad van de druppelende olie naar de bron. Als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen situeren.
  • Dat zal helpen, hier is een lijst met de auto-onderdelen die het vaakst olie uit een auto laten lekken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Passat 7 lekte.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt vastgesteld, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je een tijdje meer olie toevoegen om het peil bij te vullen, dat wordt bepaald door de graad, maar houd er rekening mee dat dit geen langdurige remedie is en dat het lek op elk moment erger kan worden. We gaan u de reparaties laten zien waarvan we denken dat u ze alleen kunt uitvoeren met wat knowhow, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die u op uw motor zult hebben. Wat de reden ook is, u moet dat weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Passat 7, moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Waar vind ik de kilometertellerzekering op Volkswagen Passat 8 ?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Passat 7

In deze situatie is de methode vrij eenvoudig, u hoeft alleen maar uw Volkswagen Passat 7 op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het perfecte koppel en de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Passat 7

Voor het geval dat je olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen maar te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde test, hot check of er olie uit uw Volkswagen Passat 7 lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Passat 7

Tot slot, als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Passat 7, kunt u deze, in overeenstemming met zijn toegankelijkheid, gemakkelijk bereiken en wijzigen. Om dit voor elkaar te krijgen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om te controleren of u geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Passaat 7.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw autotechnicus te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om rustig alleen te worden uitgevoerd.

Voor meer tips over de Volkswagen Passat 7, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Passat 7.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Volkswagen Passat?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector