Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Polo 8 op te lossen?

Eigenaar zijn van een auto is van vitaal belang, we hebben deze over het algemeen nodig om naar ons werk te gaan en voor de meeste van onze dagelijkse reizen. Dit essentiële deel van ons jaarlijkse budget zorgt herhaaldelijk voor complicaties, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… Een olielek is inderdaad bijna nooit goedaardig en kan snel leiden tot het breken van uw motor als u het niet beseft het. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Polo 8, dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij helpen u eerst de oorzaak van de olielekkage op te sporen en ten tweede helpen wij u deze waar mogelijk te verhelpen.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Polo 8 . identificeren

Als je vind vloeistof lekt onder uw Volkswagen Polo 8, is de eerste juiste zet om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om erachter te komen of een van deze vrij snel kan worden geïdentificeerd als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken, is het echt fundamenteel om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In onze omstandigheden zijn we alleen geïnteresseerd in het geval u olie uit uw Volkswagen Polo 8 lekt, voor zover het motorolie betreft, de vloeistof zal behoorlijk stroperig zijn en in tinten van bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke onaangename geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe zijspiegels inklappen op een Volkswagen Polo 6?

Het is niet echt eenvoudig om de oorzaak van de olie die lekt op een Volkswagen Polo 8 te achterhalen vanwege de toegankelijkheid van het motorblok, maar hier zijn de eenvoudige stappen die moeten worden gevolgd om de bron van de olie te achterhalen:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de plek vanwaar het op de grond lekt …
  • Ga terug langs de route van de druppelende olie naar het begin, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het met minder moeite te kunnen lokaliseren.
  • Dat zal helpen, hier is een lijst van de onderdelen die er in de meeste gevallen voor zorgen dat er olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de aftapplug van de transmissie; de transmissie-afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Polo 8 lekte.

Nu u de oorzaak van de olielekkage hebt geïdentificeerd, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je een tijdje meer olie toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van de ernst ervan, maar onthoud dat dit geen langdurige oplossing is en dat het lek elk moment erger kan worden. We gaan je de reparaties demonstreren waarvan we denken dat je ze zelf kunt uitvoeren met wat knowhow, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die je op je motor zult hebben. Dat moet je in ieder geval weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Polo 8 moet u uw motor- of versnellingsbakolie vervangen.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Volkswagen Polo 5

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Polo 8

In dit geval is de procedure vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar je Volkswagen Polo 8 op te tillen, als je perfect horizontaal kunt, verwijder je aftapplug, tap je motorolie af, vervang je aftappakking, draai de plug vast met het juiste aanhaalmoment en controleer de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Polo 8

Voor het geval dat je olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen maar te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Polo 8 lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Polo 8

Ten slotte, als uw drukschakelaar de oorzaak is van uw lekkage op uw Volkswagen Polo 8, kunt u deze, afhankelijk van de gemakkelijke toegang, bereiken en heel gemakkelijk verwisselen. Om dit te doen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, reinigt u het geheel en voert u een warme controle uit om er zeker van te zijn dat u geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Polo 8.

Voor elk ander type lek raden wij u aan om naar uw monteur te gaan omdat de reparatie te veel expertise en gereedschap vereist om sereen alleen te doen.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Polo 8 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 8.

Weiterlesen:
Stank in de airco Volkswagen Polo 6
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector