Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Touran 2 op te lossen?

Het hebben van een voertuig is van fundamenteel belang, we hebben het vaak nodig om naar het werk te gaan en voor het merendeel van onze dagelijkse ritten. Dit cruciale deel van ons jaarbudget zorgt herhaaldelijk voor verrassingen, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… Een olielek is inderdaad bijna nooit ongevaarlijk en kan snel leiden tot het breken van uw motor als u het niet herkent het. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Touran 2, bent u op de juiste website terecht, dan helpen wij u eerst de oorzaak van de olielekkage op te sporen en daarnaast helpen wij u indien mogelijk met het verhelpen ervan.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Touran 2 . identificeren

Als je erachter komt vloeistof lekt onder uw Volkswagen Touran 2, is de eerste stap die u moet zetten om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om te zien of een van deze onmiddellijk kan worden geïdentificeerd als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken is het zeker nodig om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zijn we alleen geïnteresseerd in het geval u merkt dat er olie uit uw Volkswagen Touran 2 lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof vrij stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke onaangename geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Touran 2 met een lege batterij vergrendelen?

Vanwege de ruimte in het motorblok is het niet eenvoudig om de oorsprong te achterhalen van de olie die lekt op een Volkswagen Touran 2, maar hier zijn de eenvoudige stappen die u moet volgen om de bron van de olie te achterhalen:

  • Zoek het punt waar de olie valt, het gebied waaruit het op de grond lekt …
  • Volg het pad van de druppelende olie naar de basis, als de vlek te groot is, denk dan niet twee keer na om het motorblok schoon te maken en rijd om het zonder problemen te kunnen situeren.
  • Om u te helpen, is hier een lijst van de auto-onderdelen die er meestal voor zorgen dat er olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de aftapplug van de transmissie; de transmissie-afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel dat de olie heeft gegenereerd om op uw Volkswagen Touran 2 te lekken.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt ontdekt, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat je voor een tijdje meer olie kunt bijvullen om het peil te verhogen, afhankelijk van de ernst ervan, maar houd er rekening mee dat dit geen duurzame remedie is en dat het lek op elk moment erger kan worden. We gaan je de reparaties laten zien waarvan we denken dat je die alleen kunt proberen met wat kennis, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die je op je motor zult hebben. Wat de reden ook is, u moet dat weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Touran 2, moet u uw motor- of versnellingsbakolie vervangen.

Weiterlesen:
Stoel zit vast Volkswagen Touran 2 in positie

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Touran 2

In dit geval is de techniek vrij eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Touran 2 op te tillen, indien mogelijk volledig horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het juiste aanhaalmoment en te controleren of de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Touran 2

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen maar te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde test, hete controle of er olie uit uw Volkswagen Touran 2 lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Touran 2

Tot slot , als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Touran 2, kunt u deze op basis van zijn toegankelijkheid bereiken en snel verwisselen. Om dit te bereiken, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, reinigt u het geheel en voert u een warme controle uit om te bevestigen dat u geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Touran 2.

Voor elk ander type lekkage adviseren wij u naar uw automonteur te gaan omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen uit te voeren.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Touran 2 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran 2.

Weiterlesen:
Waar is de startzekering Volkswagen Touran?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector