Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Touran 3 op te lossen?

Het hebben van een auto is van vitaal belang, we hebben deze over het algemeen nodig om naar het werk te gaan en voor bijna al onze dagelijkse ritten. Dit vitale deel van ons jaarlijkse budget veroorzaakt vaak complicaties, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… In feite is een olielek bijna nooit onschuldig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dat niet doet’ t onderscheiden. Als u zich bewust bent van olielekkage op uw Volkswagen Touran 3, bent u op de juiste website beland, dan helpen wij u eerst de oorzaak van de olielekkage op te sporen en vervolgens helpen wij u indien mogelijk met het repareren ervan.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Touran 3 . identificeren

Als je erachter komt vloeistof lekt onder uw Volkswagen Touran 3, is het eerste wat u moet doen, al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) onderzoeken om erachter te komen of een van deze snel kan worden geïdentificeerd als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken is het zeker belangrijk om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u merkt dat er olie uit uw Volkswagen Touran 3 lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke onaangename geur hebben.

Weiterlesen:
Volkswagen Touran 3 motor rammelt als hij koud is

Het is niet eenvoudig om de oorsprong te vinden van de olie die lekt op een Volkswagen Touran 3 vanwege de ruimte in het motorblok, maar hier zijn de stappen die u moet volgen om de bron van de olie te vinden:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de plek waarvandaan het op de vloer morst …
  • Ga terug het pad van de druppelende olie op naar het begin, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het zonder problemen te kunnen situeren.
  • Om u te begeleiden, volgt hier een lijst met de onderdelen die in de meeste gevallen olie uit een auto laten lekken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Touran 3 is gaan lekken.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt vastgesteld, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat u gedurende een tijdje meer olie kunt toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van het niveau, maar u moet weten dat dit geen langdurige remedie is en dat het lek elke keer erger kan worden. We gaan u de reparaties presenteren waarvan we denken dat u ze zelf kunt uitvoeren met wat knowhow, gereedschap en in overeenstemming met de toegankelijkheid die u op uw motor zult hebben. Dat moet je in ieder geval weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Touran 3, moet u uw motor- of versnellingsbakolie vervangen.

Weiterlesen:
Waar kan ik de claxonzekering op Volkswagen Touran 2 vinden?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Touran 3

In dit geval is het proces heel eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Touran 3 op te tillen, indien mogelijk volledig horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het perfecte koppel en de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Touran 3

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde test, hete controle of er olie uit uw Volkswagen Touran 3 lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Touran 3

Tot slot, als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Touran 3, kunt u deze, afhankelijk van de toegankelijkheid, bereiken en snel verwisselen. Om dit voor elkaar te krijgen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om te controleren of u geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Touran 3.

Voor elk ander type lekkage adviseren wij u naar uw reparatiewerkplaats te gaan, omdat de reparatie te veel expertise en gereedschap vereist om sereen alleen uit te voeren.

Indien u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 3 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Touran 3 opnieuw in te stellen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector