Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Touran op te lossen?

Het hebben van een voertuig is noodzakelijk, we hebben het meestal nodig om naar ons werk te gaan en voor bijna al onze dagelijkse reizen. Dit cruciale deel van ons jaarlijkse budget veroorzaakt vaak complicaties, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… In werkelijkheid is een olielek bijna nooit onschuldig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dit niet doet vind het. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Touran, bent u op de juiste website beland, dan zullen wij u eerst ondersteunen bij het opsporen van de oorzaak van het olielek en daarnaast helpen wij u indien mogelijk bij het repareren ervan.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Touran identificeren

Als je vind vloeistof lekt onder uw Volkswagen Touran, is de eerste actie die u moet ondernemen om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om erachter te komen of een van deze onmiddellijk kan worden aangemerkt als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken, is het zeker van fundamenteel belang om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u merkt dat er olie uit uw Volkswagen Touran lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten en zal een sterke ongemakkelijke geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Volkswagen Touran 2 ?

Vanwege de ruimte in het motorblok is het niet altijd gemakkelijk om de bron te vinden van de olie die lekt op een Volkswagen Touran, maar hier zijn de eenvoudige stappen die u moet volgen om de oorsprong van de olie te achterhalen:

  • Ontdek het punt waar de olie valt, de plek van waaruit het op de grond lekt …
  • Volg het pad van de druipende olie naar de bron, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen vinden.
  • Dat zal helpen, hier is een lijst van de auto-onderdelen die meestal olie uit een auto laten lekken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Repareer waar mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Touran is gaan lekken.

Nu u de bron van de olielekkage hebt ontdekt, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je tijdelijk meer olie bijvullen, afhankelijk van de intensiteit, maar houd er rekening mee dat dit geen duurzame oplossing is en dat het lek elk moment kan toenemen. We gaan je de reparaties laten zien waarvan we denken dat je ze helemaal alleen kunt uitvoeren met wat kennis, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die je op je motor zult hebben. Wat de reden ook is, u moet dat weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Touran, moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Touran

In dit scenario is het proces heel eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Touran op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het perfecte koppel en de hete motor om te controleren of het lek is gerepareerd.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de GPS op mijn Volkswagen Touran 2 updaten?

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Touran

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Touran lekt.

Olie lekt uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Touran

Ten slotte, als uw drukschakelaar de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Touran, kunt u deze, afhankelijk van de toegankelijkheid, gemakkelijk bereiken en vervangen. Om dit te bereiken, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om te controleren of u geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Touran .

Voor elk ander type lek raden we u aan naar uw monteur te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen te doen.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector