Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Transporter 5 op te lossen?

Eigenaar zijn van een auto is van fundamenteel belang, we hebben hem meestal nodig om naar het werk te gaan en voor de meeste van onze dagelijkse ritten. Dit essentiële deel van ons jaarbudget zorgt af en toe voor verrassingen, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er één van… In werkelijkheid is een olielek bijna nooit ongevaarlijk en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dit niet doet besef het. Als u zich bewust bent van olielekkage op uw Volkswagen Transporter 5, bent u op de juiste pagina terechtgekomen, wij zullen u eerst ondersteunen bij het lokaliseren van de oorsprong van het olielek en, ten tweede, zullen wij u helpen om het, indien mogelijk, te repareren.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Transporter 5 . identificeren

Als je erachter komt vloeistof lekt onder uw Volkswagen Transporter 5, is de eerste juiste zet om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te onderzoeken om te zien of een van deze onmiddellijk kan worden geïdentificeerd als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken is het zeker nodig om: onderzoek uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In onze omstandigheden zijn we alleen geïnteresseerd in het geval u olie lekt uit uw Volkswagen Transporter 5, voor zover het motorolie betreft, de vloeistof zal behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke vervelende geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe de voorste knipperlichtlamp op mijn Volkswagen Transporter vervangen?

Het is niet eenvoudig om de oorsprong van de olie die lekt op een Volkswagen Transporter 5 te lokaliseren vanwege de toegankelijkheid van het motorblok, maar hier zijn de stappen die u moet volgen om de bron van de olie te lokaliseren:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de regio van waaruit het op de grond terechtkomt …
  • Ga terug het pad van de druppelende olie op naar zijn oorsprong, als de vlek te groot is, denk dan niet twee keer na om het motorblok schoon te maken en rijd om het sneller te kunnen ontdekken.
  • Om u te helpen, vindt u hier een lijst met de onderdelen die ervoor zorgen dat er olie uit een auto lekt: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Transporter 5 lekte.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat u gedurende een tijdje meer olie kunt toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van de mate ervan, maar u moet weten dat dit geen duurzame behandeling is en dat het lek op elk moment erger kan worden. We zullen u waarschijnlijk de reparaties presenteren waarvan we denken dat u ze helemaal alleen kunt uitvoeren met wat expertise, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die u aan uw motor zult hebben. Hoe het ook zij, dat moet je weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Transporter 5 moet u uw motor- of versnellingsbakolie vervangen.

Weiterlesen:
Hoe de achterbank Volkswagen Transporter 6 verwijderen?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Transporter 5

In dit geval is de techniek vrij eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Transporter 5 op te tillen, indien mogelijk volledig horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het perfecte koppel en de hete motor om te controleren of het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Transporter 5

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u hoeft deze alleen maar te vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Transporter 5 lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Transporter 5

Ten slotte, als uw drukschakelaar de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Transporter 5, kunt u deze, afhankelijk van de gemakkelijke toegang, bereiken en gemakkelijk verwisselen. Plaats hiervoor een opvangbak onder het onderdeel, koppel de elektrische draad los, verwijder het onderdeel, plaats snel de vervangende drukschakelaar terug, reinig het geheel en doe een warme controle om er zeker van te zijn dat er geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Transporteur 5.

Voor elk ander type lek raden we u aan naar uw monteur te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen uit te voeren.

Voor meer tips over de Volkswagen Transporter 5, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Transporter 5.

Weiterlesen:
Prijs remschijf vervangen voor Volkswagen Transporter ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector