Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een olielek op mijn Volkswagen Transporter 6 op te lossen?

Het hebben van een voertuig is belangrijk, we hebben het meestal nodig om naar ons werk te gaan en voor het merendeel van onze dagelijkse ritten. Dit belangrijke deel van ons jaarlijkse budget zorgt vaak voor verrassingen, bewust zijn van olielekkage in uw auto is er een van… In werkelijkheid is een olielek zelden onschuldig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u het niet beseft het. Als u op de hoogte bent van olielekkage op uw Volkswagen Transporter 6, dan bent u bij ons aan het juiste adres, wij helpen u eerst de oorzaak van de olielekkage te lokaliseren en daarnaast helpen wij u indien mogelijk met het verhelpen ervan.

De oorsprong van de olielekkage op uw Volkswagen Transporter 6 . identificeren

Als je het ziet vloeistof lekt onder uw Volkswagen Transporter 6, is de eerste juiste zet om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om te ontdekken of een van deze snel kan worden herkend als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken, is het zeker van fundamenteel belang om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u olie uit uw Volkswagen Transporter 6 lekt, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het eerder in ambertinten zijn en een sterke onaangename geur hebben.

Het is niet eenvoudig om de oorsprong van de olie die lekt op een Volkswagen Transporter 6 te lokaliseren vanwege de ruimte in het motorblok, maar toch zijn hier de eenvoudige stappen die u moet volgen om de bron van de olie te lokaliseren:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de regio van waaruit het op de grond terechtkomt …
  • Volg de route van de druppelende olie naar de oorsprong, als de vlek te belangrijk is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen vinden.
  • Om u te helpen, volgt hier een lijst met de onderdelen die in de meeste gevallen olie uit een auto laten lekken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.
Weiterlesen:
Hoe de voorste knipperlichtlamp op mijn Volkswagen Transporter 6 vervangen?

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Transporter 6 lekte.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je een tijdje meer olie bijvullen om het peil te verhogen, afhankelijk van de ernst ervan, maar onthoud dat dit geen langdurige oplossing is en dat het lek elk moment erger kan worden. We zullen u waarschijnlijk de reparaties onthullen waarvan we denken dat u ze helemaal alleen kunt uitvoeren met wat knowhow, gereedschap en in overeenstemming met de toegankelijkheid die u aan uw motor zult hebben. Wat de reden ook is, u moet dat weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Transporter 6 moet u uw motor- of versnellingsbakolie verversen.

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Transporter 6

In deze situatie is de procedure vrij eenvoudig, u hoeft alleen uw Volkswagen Transporter 6 op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het perfecte aanhaalmoment en te controleren of de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Transporter 6

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Transporter 6 lekt.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Volkswagen Transporter, wat te doen?

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Transporter 6

Tot slot, als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lekkage op uw Volkswagen Transporter 6, kunt u deze, bepaald door zijn toegankelijkheid, gemakkelijk bereiken en vervangen. Om dit te laten gebeuren, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om te bevestigen dat er geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Transporter 6.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw reparatiewerkplaats te gaan, omdat de reparatie te veel kennis en gereedschap vereist om sereen alleen te worden uitgevoerd.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 6 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 6.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector