Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Polo 4 installeren?

Verhuizen, op vakantie gaan met de caravan, groenafval afvoeren of een trekhaak laten maken is best handig. In dit bericht beschrijven we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Polo 4 . In feite, zelfs als de installatieprocedure niet ingewikkeld is, is het nodig om enkele details te verduidelijken om dit werk zonder problemen te kunnen beschouwen. Eerst ontdekken we wat de elektrische kabelboom van de trekhaak van uw motorvoertuig inhoudt en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 4 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Polo 4 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Polo 4?

Daarom beginnen we onze inhoud met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Polo 4. Om te begrijpen hoe het werkt, moet u eerst de noodzaak ervan begrijpen. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is van fundamenteel belang en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde regels te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische voorschriften te voldoen, moet u dit doen monteer een kabelboom aansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Polo 4 . We zullen ons hier in dit bericht op concentreren, als je het wilt leren hoe u de trekhaak van een Volkswagen Polo 4 installeert, lees dan onze inhoud over dit onderwerp.

Weiterlesen:
ABS-lampje blijft branden op Volkswagen Polo 4, wat te doen?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 4?

We zullen nu snel beschrijven hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaaklichten van uw Volkswagen Polo 4 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Polo 4 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Polo 4 trekhaken zal worden bepaald. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke functie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Polo 4: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen dat wordt gebruikt (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer de auto is ingeschakeld).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Polo 4 aan?

Om deze inhoud af te sluiten, zullen we u snel beschrijven hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Polo 4 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 4?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 4 te monteren, moet je bij dit exemplaar alle benodigde kabels in de achterlichten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we zullen de belangrijkste stappen die u moet uitvoeren samenvatten:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Polo 4 om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Volkswagen Polo 4, wat te doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Polo 4 aan?

Bij recente Volkswagen Polo 4s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Polo 4 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Polo 4 zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Polo 4 kunt leiden en deze op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Polo 4?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we u snel beschrijven hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Polo 4 . Om dit voor elkaar te krijgen, moet je onvermijdelijk een van de vorige stappen doorlopen, het is aan jou om degene te kiezen die je model en je budget bepaalt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Polo 4, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector