Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Polo 6 installeren?

Ongeacht of u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een kink in de kabel hebt, is echt handig. Op deze pagina leggen we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Polo 6 . In feite, zelfs als de opzetprocedure niet ingewikkeld is, is het noodzakelijk om enkele punten te verduidelijken om deze interventie zonder enig probleem te overwegen. Allereerst zoeken we uit wat er in de elektrische kabelboom van uw trekhaak zit en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 6 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Polo 6 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Polo 6?

Daarom beginnen we onze inhoud met het uitleggen van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Polo 6. Om erachter te komen hoe het werkt, moet je eerst de noodzaak ervan achterhalen. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is van fundamenteel belang en vroeger allemaal verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboom aansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Polo 6 . We zullen dit in dit bericht onderzoeken, als je het wilt ontdekken hoe de trekhaak van een Volkswagen Polo 6 te installeren, lees dan onze inhoud over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Versnellingstrillingen op Volkswagen Polo 6, wat te doen ?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 6?

Hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt, leggen we u nu snel uit. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaaklichten van uw Volkswagen Polo 6 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Polo 6 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Polo 6 trekhaken zal zitten. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke functie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Polo 6: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die 12 volt binnen gebruiken om de verschillende elektrische apparaten in de cabine te voeden. Voor dit soort verbindingen is een adapter nodig. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als de auto aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Polo 6 aan?

Om deze inhoud te beëindigen, zullen we je snel uitleggen hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Polo 6 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 6?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 6 te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we zullen de belangrijkste stappen die u moet uitvoeren toch samenvatten:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo 6 om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank van mijn Volkswagen Polo 8 neer?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Polo 6 aan?

Bij recente Volkswagen Polo 6s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Polo 6 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo 6 zodat u de kabels vanuit uw kast naar de voorzijde van uw Volkswagen Polo 6 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Polo 6?

Ten slotte zullen we u, om deze inhoud te beëindigen, snel uitleggen hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Polo 6 . Om dit voor elkaar te krijgen, moet u automatisch een van de vorige stappen doorlopen, het is aan u om degene te selecteren die uw model en uw budget bepaalt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 6, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 6.

Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen van Volkswagen Polo 6 af?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector