Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Polo 8 installeren?

Als u moet verhuizen, op vakantie gaat met een caravan, groenafval wilt weggooien of een kink in de kabel hebt, is dat erg handig. In dit artikel laten we u de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Polo 8 . In feite, ongeacht of de installatieprocedure niet ingewikkeld is, is het noodzakelijk om enkele details uit te leggen om deze interventie probleemloos te overwegen. Allereerst zullen we zien wat de elektrische kabelboom van uw autokoppeling bevat, en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 8 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Polo 8 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Polo 8?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het beschrijven van de principes van een kabelboom van een Volkswagen Polo 8. Om te begrijpen hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al begrijpen. Of u nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is essentieel en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische verplichtingen te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboom aansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Polo 8 . We zullen ons hierop concentreren in dit bericht, als u wilt weten hoe u de trekhaak van een Volkswagen Polo 8 installeert, raadpleeg dan onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Stank in de airco Volkswagen Polo 3

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Polo 8?

We laten u nu vrij snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaaklichten van uw Volkswagen Polo 8 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Polo 8 aanhanger, 7-polig : Dit is de traditionele stekker die op alle Volkswagen Polo 8-koppelingen zal worden geïdentificeerd. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke functie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Polo 8: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans met 12 volt binnenin om de verschillende elektrische apparaten in de cabine te voeden. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen in gebruik (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer het motorvoertuig is ingeschakeld).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Polo 8 aan?

Om deze inhoudspagina af te sluiten, laten we je vrij snel zien hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Polo 8 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 8?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Polo 8 te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we zullen niettemin de belangrijkste stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo 8 om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Polo 5, wat kan ik doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Polo 8 aan?

Bij de nieuwe Volkswagen Polo 8s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u zult specifieke ontdekken voor uw Volkswagen Polo 8 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Polo 8 zodat u de kabels vanuit uw kast naar de voorzijde van uw Volkswagen Polo 8 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid goed in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Polo 8?

Tot slot, om deze inhoudspagina af te sluiten zullen we je vrij snel laten zien hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Polo 8 . Om dit te bereiken zult u onvermijdelijk een van de voorgaande stappen moeten doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 8, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 8.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Volkswagen Polo 6
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector