Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Transporter 4 installeren?

Of je nu moet verhuizen, met de caravan op vakantie gaat, groenafval moet afvoeren of een trekhaak moet hebben, het is best handig. In dit artikel beschrijven we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Transporter 4 . In feite, ongeacht of het installatieproces niet moeilijk is, is het noodzakelijk om enkele details uit te leggen om dit werk zonder enig probleem te overwegen. Allereerst zoeken we uit wat er in de elektrische kabelboom van de trekhaak van uw motorvoertuig zit, en vervolgens in een tweede stap hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter 4 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Transporter 4 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de aanhanger van een Volkswagen Transporter 4?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het beschrijven van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Transporter 4. Om erachter te komen hoe het werkt, moet je eerst de noodzaak ervan achterhalen. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het van fundamenteel belang en vooral verplicht door de wegcode om aan bepaalde vereisten te voldoen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische voorschriften te voldoen, moet u dit doen monteer een kabelboom aansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Transporter 4 . Hier zullen we ons in dit artikel op concentreren, als u wilt ontdekken hoe u de trekhaak van een Volkswagen Transporter 4 monteert, bekijk dan onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Tankdop vast op mijn Volkswagen Transporter 6, wat te doen?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter 4?

We zullen nu vrij snel beschrijven hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaaklichten op uw Volkswagen Transporter 4 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Transporter 4 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Transporter 4-koppelingen zal worden geïdentificeerd. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke functie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Transporter 4: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans met 12 volt binnenin om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine van stroom te voorzien. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen het 12 volt vermogen permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en het 12 volt vermogen dat in gebruik is (om de 12 volt uitrusting te gebruiken wanneer de auto aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Transporter 4 aan?

Om deze inhoudspagina af te maken, zullen we je vrij snel beschrijven hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Transporter 4 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter 4?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter 4 te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat het moeilijk is, maar we zullen niettemin de belangrijkste stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter 4 om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Identificeer de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Injectieprobleem Volkswagen Transporter 4, wat te doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Transporter 4 aan?

Bij moderne Volkswagen Transporter 4s is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er speciale voor uw Volkswagen Transporter 4 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter 4 zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Transporter 4 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de koffer effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Transporter 4?

Tot slot, om deze inhoudspagina af te maken, zullen we je vrij snel beschrijven hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Transporter 4 . Om dit te bereiken zult u onvermijdelijk een van de voorgaande stappen moeten doorlopen, het is aan u om degene te kiezen die uw model en uw budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 4, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 4 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe start je een Volkswagen Transporter?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector