Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrisch Volkswagen Transporter 5 installeren?

Verhuizen, op vakantie gaan met de caravan, groenafval afvoeren of een trekhaak laten maken is best handig. In dit artikel beschrijven we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Transporter 5 . Het is duidelijk dat, ongeacht of de installatieprocedure niet ingewikkeld is, het noodzakelijk is om enkele punten te beschrijven om dit werk zonder problemen te beschouwen. Allereerst zullen we zien wat de elektrische kabelboom van uw autokoppeling inhoudt, en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter 5 .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Transporter 5 aanhanger met trekhaak?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de aanhanger van een Volkswagen Transporter 5?

Daarom beginnen we ons artikel met het beschrijven van de principes van een kabelboom van een Volkswagen Transporter 5. Om erachter te komen hoe het werkt, moet je al de noodzaak ervan achterhalen. Als u een aanhanger of caravan moet trekken, is het noodzakelijk en vooral verplicht door de wegcode om bepaalde protocollen te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische verplichtingen te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboom aansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Transporter 5 . Hier zullen we ons in dit bericht op concentreren, als je het wilt leren hoe u de trekhaak van een Volkswagen Transporter 5 monteert, raadpleeg dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Stank in de airco Volkswagen Transporter 5

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter 5?

We zullen nu snel beschrijven hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw auto om de trekhaaklichten op uw Volkswagen Transporter 5 van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, dit zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Transporter 5 aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Transporter 5-koppelingen zal worden geplaatst. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elk doel (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlicht, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Transporter 5: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die 12 volt binnen gebruiken om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine te voeden. Dit type verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als de auto aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Transporter 5 aan?

Om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel beschrijven hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Transporter 5 .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter 5?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter 5 te installeren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een auto-elektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we vatten de belangrijkste stappen niettemin samen:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter 5 om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Hoe kan ik het lampje van het dimlicht op mijn Volkswagen Transporter vervangen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Transporter 5 aan?

Bij recente Volkswagen Transporter 5s is de kabelboom veel minder ingewikkeld om aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u zult specifieke ontdekken voor uw Volkswagen Transporter 5 en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter 5 zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Transporter 5 kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid effectief in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Transporter 5?

Om dit artikel tot slot af te sluiten, zullen we u snel beschrijven hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Transporter 5 . Om dit te bereiken moet u automatisch een van de voorgaande stappen doorlopen, het is aan u om degene te selecteren die uw model en uw budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 5, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 5 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de richtingaanwijzer achter op mijn Volkswagen Transporter 6 vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector