Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrische Volkswagen Touran monteren?

Ongeacht of u moet verhuizen, met een caravan op vakantie gaat, groenafval weggooit of een kink in de kabel hebt, is best handig. Op deze pagina beschrijven we de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Touran . In feite, ongeacht of het installatieproces niet complex is, is het noodzakelijk om enkele punten te verduidelijken om deze taak zonder problemen te kunnen beschouwen. Allereerst ontdekken we wat de elektrische kabelboom van uw trekhaak van uw motorvoertuig bevat en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Touran aanhanger?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de trekhaak van een Volkswagen Touran?

Daarom beginnen we ons artikel met het beschrijven van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Touran. Om te begrijpen hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al begrijpen. Of je nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is noodzakelijk en vroeger allemaal verplicht door de wegcode om bepaalde protocollen te respecteren, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische voorschriften te voldoen, moet u dit doen monteer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Touran . We zullen ons hier in dit bericht op concentreren, als u het wilt weten hoe u de trekhaak van een Volkswagen Touran installeert, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Prijs remschijf vervangen voor Volkswagen Touran 3 ?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Touran?

We zullen nu snel beschrijven hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaakverlichting van uw Volkswagen Touran van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Touran aanhanger, 7-polig : Dit is de traditionele stekker die op alle Volkswagen Touran trekhaken terug te vinden is. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties verzenden die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elke actie (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlamp, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Touran: Dit stekkersysteem wordt specifiek gebruikt voor caravans die 12 volt binnen gebruiken om de verschillende elektrische apparaten in de cabine te voeden. Voor dit type verbinding is het gebruik van een adapter vereist. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als de auto aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Touran aan?

Om dit artikel af te sluiten, zullen we je snel beschrijven hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Touran .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Touran?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Touran te monteren, zul je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze moeten gaan halen. We raden u aan om voor deze ingreep een motorrijtuigelektricien in te schakelen omdat deze ingewikkeld is, maar we vatten de belangrijkste stappen toch samen:

 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Touran om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Identificeer de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Touran 2 ?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Touran aan?

Bij recente Volkswagen Tourans is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Touran en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Haal de kofferbakbekleding uit uw Volkswagen Touran zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Touran kunt leiden en sluit ze aan op uw meterkast.
 • Installeer de koffer op de juiste manier in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger van Volkswagen Touran?

Om dit artikel tot slot te beëindigen, zullen we u snel beschrijven hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Touran . Om dit te bereiken moet u automatisch een van de voorgaande stappen doorlopen, het is aan u om degene te selecteren die uw model en uw budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, je moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran in de categorie Volkswagen Touran.

Weiterlesen:
Wanneer schokdempers vervangen Volkswagen Touran 3 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector