Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een trekhaak elektrische Volkswagen Transporter installeren?

Verhuizen, op vakantie gaan met de caravan, groenafval afvoeren of een trekhaak laten maken is best handig. In dit bericht laten we je de elektrische aansluiting van een trekhaak van een Volkswagen Transporter . In feite, zelfs als de installatieprocedure niet moeilijk is, is het noodzakelijk om enkele punten te beschrijven om deze interventie zonder problemen te overwegen. Allereerst ontdekken we wat de elektrische kabelboom van uw trekhaak van uw motorvoertuig bevat en vervolgens, in een tweede stap, hoe maak je de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter .

Wat is de kabelboom voor een Volkswagen Transporter aanhanger?

Waarom moeten we een kabelboom aansluiten op de aanhanger van een Volkswagen Transporter?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met het beschrijven van de basisprincipes van een kabelboom van een Volkswagen Transporter. Om te begrijpen hoe het werkt, moet je de noodzaak ervan al begrijpen. Of je nu een aanhanger of een caravan moet trekken, het is belangrijk en vroeger allemaal verplicht door de wegcode om bepaalde wetten te volgen, hier zijn ze:

 • Een solide chassis voor de aanhanger …
 • Wielen die passen.
 • Een elektrische verbinding.
 • Een kenteken in het zicht.
 • Een stoplicht-repeater.
 • Een verkeerslichtrepeater.
 • Een blinker repeater.
 • Kentekenverlichting.
 • Een mistlamp repeater.

Om aan alle elektrische vereisten te voldoen, moet u dat doen monteer een kabelboomaansluiting op de trekhaak van uw Volkswagen Transporter . Hier zullen we ons in dit artikel op concentreren, als u wilt leren hoe u de trekhaak van een Volkswagen Transporter monteert, bekijk dan onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Weiterlesen:
Hoe kan ik GPS op mijn Volkswagen Transporter 4 updaten?

Wat is de elektrische aansluiting van de trekhaak van een Volkswagen Transporter?

We laten u nu vrij snel zien hoe de elektrische aansluiting van uw trekhaak werkt. De aansluiting gebruikt de 12 volt stroom van uw motorvoertuig om de trekhaakverlichting van uw Volkswagen Transporter van stroom te voorzien. Er zijn twee verschillende systemen voor elektrische aansluiting voor een trekhaak, hier zijn ze:

 • De 7-polige stekker voor een Volkswagen Transporter aanhanger, 7-polig : Dit is de klassieke stekker die op alle Volkswagen Transporter-koppelingen zal worden ontdekt. Met deze elektrische aansluiting kunt u alle verlichtingsfuncties doorgeven die nodig zijn voor de achtersignalering van uw aanhangwagen, u vindt een stekker voor elk doel (links en rechts richtingaanwijzers, grond, mistlicht, linker en rechter positielicht, linker en rechter rem licht).
 • Elektrische aansluiting voor caravan met 13-polige stekker voor Volkswagen Transporter: Dit stekkersysteem wordt voornamelijk gebruikt voor caravans die binnen 12 volt nodig hebben om de verschillende elektrische apparatuur in de cabine te voeden. Dit soort verbinding vereist het gebruik van een adapter. De extra pinnen brengen de 12 volt stroom permanent (om een ​​accu in de caravan op te laden) en de 12 volt stroom in gebruik (om de 12 volt apparatuur te gebruiken als het motorrijtuig aan staat).

Hoe sluit ik de kabelboom van een Volkswagen Transporter aan?

Om deze inhoudspagina af te maken, laten we je vrij snel zien hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van je Volkswagen Transporter .

Hoe maak je de aansluiting van de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter?

Om de kabelboom van een oude Volkswagen Transporter te installeren, moet je alle benodigde kabels in de achterlichten van deze gaan halen. We raden je aan om voor deze ingreep een motorrijtuigelektricien in te schakelen omdat het moeilijk is, maar we vatten de belangrijkste stappen toch samen:

 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter om toegang te krijgen tot de achterlichtunit.
 • Zoek de draden die overeenkomen met elk van de achterlichtfuncties.
 • Sluit ze aan op de nokken op de kabelboom van uw trekhaak.
 • Sluit het geheel af.
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 6, wat te doen?

Hoe sluit je de kabelboom van een recente Volkswagen Transporter aan?

Bij nieuwe Volkswagen Transporters is de kabelboom veel eenvoudiger aan te sluiten:

 • U kunt een multiplexbox gebruiken, u vindt er specifieke voor uw Volkswagen Transporter en universele modellen. Het is aan jou om te kiezen op basis van je budget, weet dat een universele versie tussen de 30 en 60 euro kost.
 • Verwijder de kofferbakbekleding van uw Volkswagen Transporter zodat u de kabels van uw box naar de voorkant van uw Volkswagen Transporter kunt leiden en op uw meterkast kunt aansluiten.
 • Installeer de omstandigheid goed in de kofferbak.
 • U hoeft uw kabels niet uit de kofferbak te halen en op uw stopcontact aan te sluiten.

Hoe sluit je de stroom aan op een aanhanger op Volkswagen Transporter?

Tot slot, om deze inhoudspagina af te maken zullen we je vrij snel laten zien hoe maak je de elektrische aansluiting van een caravan op je Volkswagen Transporter . Om dit voor elkaar te krijgen, moet je automatisch een van de vorige stappen doorlopen, het is aan jou om degene te kiezen die je model en je budget inhoudt. Nadat je dit hebt gedaan, is de laatste stap het kopen van een adapter die van een 7-polige stekker naar een 13-polige stekker gaat, zodat je kunt profiteren van de 12 volt stroom in je caravan. Deze adapters hebben verschillende prijzen, u moet tussen de 15 en 40 euro rekenen. Het enige dat u hoeft te doen, is hem in uw 7-pins stekker te steken.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Probleem met automaat Volkswagen Transporter 6 ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector