Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo 4 op te lossen?

Op deze pagina zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat irritant kan zijn en, als het niet op tijd wordt opgelost, een financiële strop kan worden. In feite is het herkennen van een lek in uw auto bijna nooit geruststellend, en het is nog minder rustgevend wanneer het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Polo 4 . In dit artikel gaan we u helpen te bevestigen dat het in feite een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek kunt repareren, u enkele preventiesuggesties geven en ten slotte u een indicatie geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Polo 4.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Polo 4, herkomst en verschijningsvorm

Als u een olievlek op de grond heeft vastgesteld, moet u controleren of dit lek daadwerkelijk afkomstig is van de versnellingsbak van uw Volkswagen Polo 4. Om dit te bereiken, moet u onder uw voertuig gaan en het olielek volgen . Als het transmissieolie is, moet deze afkomstig zijn van uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende ruimte. Eenmaal vastgesteld, zijn hier de mogelijke oorzaken van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: Alleen uitgerust op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval dat het gebarsten of beschadigd is
 • Een van uw zegels is beschadigd

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo 4 repareren?

Nadat we de verschillende oorzaken van een versnellingsbak- of transmissieolielek bij uw Volkswagen Polo 4 hebben ontdekt, zullen we proberen u te laten zien wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek te repareren. Onthoud dat, ongeacht de reden, u na het vaststellen van een lek naar een monteur moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te bepalen, in alle andere gevallen kan uw versnellingsbak onherstelbaar beschadigd zijn. Desalniettemin, hier is hoe de service van de monteur en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Om het lek te bepalen, zal de technicus vaak uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je monteur het vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Polo 4 weer in elkaar zetten, in elk ander geval moet je verander de complete versnellingsbak

  .

 • Ten slotte is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Hoe een olielek op mijn Volkswagen Polo 5 op te lossen?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Polo 4?

Er zijn niet veel oplossingen voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Polo 4 , toch zijn hier de drie meest effectieve:

 • Regelmatig olie verversen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze actie, lees dan ons artikel over dit onderwerp.
 • Gebruik een specifiek additief voor routineonderhoud van keerkoppelingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om gematigde lekken te dichten, u vindt er enkele voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Polo 4 versnellingsbak

Tot slot willen we u een indicatie geven hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Polo 4 te vervangen. Zoals u begrijpt leiden versnellingsbakproblemen doorgaans tot een volledige vervanging van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een precieze prijs te geven, omdat op basis van de monteur de arbeid behoorlijk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, niettemin schatten we dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Polo 4 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector