Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo 5 op te lossen?

Op deze pagina zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat irritant kan zijn en, als het niet op tijd wordt opgelost, een financiële strop kan worden. Het is duidelijk dat het opsporen van een lek in uw auto zelden geruststellend is, en het is nog minder geruststellend wanneer het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Polo 5 . Vandaag gaan we u helpen bevestigen dat het in feite een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek repareert, u enkele preventiesuggesties geven en u ten slotte een idee geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Polo 5.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Polo 5, herkomst en verschijningsvorm

Als u een olievlek op de grond heeft vastgesteld, moet u bevestigen dat dit lek in feite afkomstig is van de versnellingsbak van uw Volkswagen Polo 5. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u onder uw voertuig gaan en het olielek volgen . Als het transmissieolie is, moet deze afkomstig zijn van uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende ruimte. Eenmaal geverifieerd, zijn hier de mogelijke oorzaken van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: net uitgerust op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval dat het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo 5 repareren?

Nadat we de verschillende oorzaken van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Polo 5 hebben ontdekt, zullen we proberen u uit te leggen wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek te repareren. Houd er rekening mee dat, ongeacht de reden, u na het vaststellen van een lek naar een garage moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, in elk ander geval kan uw versnellingsbak onherstelbaar kapot zijn. Desalniettemin, hier is hoe de service van de garage en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Om het lek te identificeren, moet de autotechnicus vaak uw versnellingsbak demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je automonteur het vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Polo 5 weer in elkaar zetten, in elk ander geval moet je verander de complete versnellingsbak

  .

 • Ten slotte is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Hoe de lamp van de voorste richtingaanwijzer op mijn Volkswagen Polo 8 vervangen?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Polo 5?

Er zijn niet veel alternatieven voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Polo 5 , maar hier zijn de drie meest effectieve:

 • Frequente olieverversingen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze manipulatie, blader dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.
 • Gebruik een specifiek additief voor routineonderhoud van keerkoppelingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om kleine lekken te dichten, u zult er een paar vinden voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Polo 5 versnellingsbak

Tot slot willen we u een idee geven van hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Polo 5 te vervangen. Zoals u weet, leiden versnellingsbakproblemen vaak tot een volledige vervanging van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een exacte prijs te geven, omdat op basis van de garage de arbeid sterk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, maar we schatten dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Polo 5, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 5 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector