Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran 2 op te lossen?

Vandaag zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat vervelend kan zijn en, als het niet op tijd wordt opgelost, een financiële strop kan worden. In werkelijkheid is het onderscheiden van een lek in uw auto zelden geruststellend, en het is nog minder geruststellend wanneer het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Touran 2 . Vandaag gaan we u helpen ervoor te zorgen dat het inderdaad een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek kunt verhelpen, dan enkele preventietips geven en ten slotte u een indicatie geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Touran 2.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Touran 2, oorsprong en symptoom

Als je een olievlek op de grond hebt opgemerkt, moet je bevestigen dat dit lek inderdaad is gebaseerd op de versnellingsbak van je Volkswagen Touran 2. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je onder je voertuig gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet deze gebaseerd zijn op uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende kamer. Eenmaal gevalideerd, zijn hier de mogelijke bronnen van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze niet goed is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: alleen aanwezig op automatische versnellingsbakken.
 • Van het transmissie-oliecarter: In het geval het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran 2 repareren?

Nadat we de verschillende bronnen van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Touran 2 hebben ontdekt, zullen we proberen u te beschrijven wat uw opties zijn om dit olielek te verhelpen. Houd er rekening mee dat u in ieder geval, nadat u een lek heeft gevonden, naar een garage moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, anders is uw versnellingsbak mogelijk onherstelbaar kapot. Desalniettemin, hier is hoe de service van de garage en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Heel vaak zal de monteur om uw lek te identificeren uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je monteur het vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Touran 2 weer in elkaar zetten, anders moet je verander de hele versnellingsbak

  .

 • Eindelijk is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die gewoon krachtig is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Oranje lampje Volkswagen Touran 2 dat blijft branden

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Touran 2?

Er zijn niet veel oplossingen voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Touran 2 , maar hier zijn de drie meest effectieve:

 • Frequente olieverversingen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze actie, ga dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.
 • Gebruik een specifiek additief voor het onderhoud van versnellingsbakafdichtingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om matige lekken te dichten, je vindt er enkele voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Touran 2 versnellingsbak

Als laatste willen we u een indicatie geven hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Touran 2 te vervangen. Zoals u weet, leiden versnellingsbakproblemen nogal eens tot een hele verandering van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een exacte prijs te geven, omdat op basis van de garage de arbeid behoorlijk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, maar we schatten dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 2, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector