Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran 3 op te lossen?

In dit artikel zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat vervelend kan zijn en, als het niet op tijd wordt genomen, een financiële strop kan worden. In werkelijkheid is het zelden geruststellend om een ​​lek in uw auto te ontdekken, en het is nog minder geruststellend als het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Touran 3 . Vandaag gaan we u helpen te bevestigen dat het in feite een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek kunt repareren, u enkele preventiesuggesties geven en ten slotte u een indicatie geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Touran 3.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Touran 3, oorsprong en symptoom

Als u een olievlek op de grond heeft opgemerkt, moet u bevestigen dat dit lek in feite wordt veroorzaakt door de versnellingsbak van uw Volkswagen Touran 3. Om dit te bereiken, moet u onder uw voertuig gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet dit worden veroorzaakt door uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende kamer. Eenmaal vastgesteld, zijn hier de mogelijke oorzaken van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: alleen aanwezig op automatische versnellingsbakken.
 • Van het transmissie-oliecarter: In het geval het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran 3 op te lossen?

Nadat we de verschillende oorzaken van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Touran 3 hebben ontdekt, zullen we proberen u te laten zien wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek te verhelpen. Besef dat u, ongeacht de reden, na het vaststellen van een lek naar een garage moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, anders is uw versnellingsbak mogelijk onherstelbaar kapot. Hier is echter hoe de service van de garage en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Heel vaak zal de monteur om uw lek te onderscheiden uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je monteur deze vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Touran 3 weer in elkaar zetten, anders moet je vervang de hele versnellingsbak

  .

 • Eindelijk is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Waar bevindt de krik zich op Volkswagen Touran 3 ?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Touran 3?

Er zijn niet veel oplossingen voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Touran 3 , maar hier zijn de drie meest effectieve:

 • Frequente olieverversingen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze actie, blader dan door ons artikel over dit onderwerp.
 • Gebruik een bepaald additief voor het onderhoud van versnellingsbakafdichtingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om kleine lekken te dichten, je vindt er enkele voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Touran 3 versnellingsbak

Als laatste willen we u een indicatie geven van de kosten voor het vervangen van de versnellingsbak van een Volkswagen Touran 3. Zoals u begrijpt leiden versnellingsbakproblemen over het algemeen tot een volledige vervanging van dit onderdeel. Het is lastig om u een exacte prijs te geven, omdat op basis van het garagegebied de arbeid behoorlijk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, maar we schatten dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Mocht je nog andere vragen hebben over de Volkswagen Touran 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 3 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector