Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran op te lossen?

Op deze pagina zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat vervelend kan zijn en, indien niet op tijd genomen, een financiële strop kan worden. In werkelijkheid is het herkennen van een lek in uw voertuig nooit geruststellend, en het is nog minder geruststellend wanneer het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Touran . In dit artikel gaan we je helpen om te verifiëren dat het echt een versnellingsbaklek is, hoe je een versnellingsbak- of transmissielek kunt repareren, je enkele preventiesuggesties geven en je ten slotte een idee geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Touran.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Touran, oorsprong en symptoom

Als je een olievlek op de grond hebt opgemerkt, moet je er zeker van zijn dat dit lek echt uit de versnellingsbak van je Volkswagen Touran komt. Om dit te doen, moet u onder uw voertuig gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet deze uit uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende kamer komen. Eenmaal vastgesteld, zijn hier de mogelijke oorzaken van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: net uitgerust op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval dat het gebarsten of beschadigd is
 • Een van uw zegels is beschadigd

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Touran op te lossen?

Nadat we de verschillende oorzaken van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Touran hebben ontdekt, zullen we proberen u te laten zien wat uw opties zijn om dit olielek te verhelpen. Houd er rekening mee dat u in ieder geval, nadat u een lek heeft gevonden, naar een garage moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, in elk ander geval kan uw versnellingsbak onherstelbaar beschadigd raken. Desalniettemin, hier is hoe de service van de garage en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Om het lek te kunnen onderscheiden, zal de automonteur uw versnellingsbak uit elkaar moeten halen, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je automonteur het vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Touran weer in elkaar zetten, in elk ander geval moet je verander de complete versnellingsbak

  .

 • Eindelijk is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volkswagen Touran 3, wat te doen?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Touran?

Er zijn niet veel alternatieven voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Touran , toch zijn hier de drie meest effectieve:

 • Frequente olieverversingen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze manipulatie, ga dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.
 • Gebruik een specifiek additief voor routineonderhoud van keerkoppelingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en gematigde lekken dichten, u zult er een paar vinden voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Touran versnellingsbak

Ten slotte willen we u een idee geven van hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Touran te vervangen. Zoals je hebt begrepen, leiden versnellingsbakproblemen over het algemeen tot een volledige verandering van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een exacte prijs te geven, omdat afhankelijk van de garage de arbeid sterk kan variëren en afhankelijk van uw motor zal het onderdeel ook een andere prijs hebben, niettemin schatten we dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Touran, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector