Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 5 op te lossen?

In dit artikel zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat irritant kan zijn, en als het niet op tijd wordt aangepakt, een financiële aanslag kan worden. In werkelijkheid is het nooit geruststellend om een ​​lek in uw voertuig te vinden, en het is nog minder geruststellend als het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Transporter 5 . In dit artikel gaan we u helpen bevestigen dat het duidelijk een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek kunt repareren, u enkele preventietips geven en ten slotte u een indicatie geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Transporter 5.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Transporter 5, bron en manifestatie

Als je een olievlek op de grond hebt ontdekt, moet je controleren of dit lek duidelijk uit de versnellingsbak van je Volkswagen Transporter 5 komt. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je onder je auto gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet deze uit uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende kamer komen. Eenmaal bevestigd, zijn hier de mogelijke bronnen van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: net uitgerust op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval dat het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 5 op te lossen?

Nadat we de verschillende bronnen van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Transporter 5 hebben ontdekt, zullen we proberen u te beschrijven wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek te repareren. Onthoud dat, ongeacht de reden, u na het vaststellen van een lek naar een monteur moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, anders kan uw versnellingsbak onherstelbaar kapot zijn. Hier is echter hoe de service van de monteur en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Heel vaak zal de monteur, om het lek te onderscheiden, uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je monteur het vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Transporter 5 weer in elkaar zetten, anders moet je verander de hele versnellingsbak

  .

 • Eindelijk is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Transporter 4 starten?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Transporter 5?

Er zijn niet veel alternatieven voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Transporter 5 , toch zijn hier de drie meest effectieve:

 • Frequente olieverversingen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze taak, bekijk dan onze inhoud over dit onderwerp.
 • Gebruik een bepaald additief voor routineonderhoud van keerkoppelingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om kleine lekken te dichten, u zult er een paar vinden voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Transporter 5 versnellingsbak

Als laatste willen we u een indicatie geven hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Transporter 5 te vervangen. Zoals u weet, leiden versnellingsbakproblemen vaak tot een hele verandering van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een precieze prijs te geven, omdat op basis van de monteur de arbeid sterk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, desalniettemin schatten we dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 5 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector