Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 6 op te lossen?

In dit artikel zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat vervelend kan zijn en, als het niet op tijd wordt genomen, een financiële strop kan worden. In feite is het opsporen van een lek in uw voertuig bijna nooit geruststellend, en het is nog minder geruststellend wanneer het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Transporter 6 . Vandaag gaan we u helpen controleren of het inderdaad een versnellingsbaklek is, hoe u een versnellingsbak- of transmissielek repareert, u enkele preventiesuggesties geven en u ten slotte een indicatie geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Transporter 6.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Transporter 6, oorsprong en symptoom

Als je een olievlek op de grond hebt vastgesteld, moet je bevestigen dat dit lek in feite afkomstig is van de versnellingsbak van je Volkswagen Transporter 6. Om dit te bereiken, moet je onder je auto gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet deze afkomstig zijn van uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende ruimte. Eenmaal bevestigd, zijn hier de mogelijke bronnen van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: alleen aanwezig op automatische versnellingsbakken.
 • Van het transmissie-oliecarter: In het geval het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 6 op te lossen?

Nadat we de verschillende bronnen van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Transporter 6 hebben ontdekt, zullen we proberen u te beschrijven wat uw opties zijn om dit olielek te repareren. Houd er rekening mee dat, ongeacht de reden, u na het vaststellen van een lek naar een monteur moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, in alle andere gevallen kan uw versnellingsbak onherstelbaar kapot zijn. Desalniettemin, hier is hoe de service van de monteur en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Om het lek te identificeren, zal de technicus vaak uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je monteur deze vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Transporter 6 weer in elkaar zetten, in elk ander geval moet je vervang de hele versnellingsbak

  .

 • Ten slotte is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die gewoon krachtig is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volkswagen Transporter 5 uitschakelen?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Transporter 6?

Er zijn niet veel alternatieven voor voorkom lekkage van de versnellingsbak op uw Volkswagen Transporter 6 , maar hier zijn de drie meest effectieve:

 • Regelmatig olie verversen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze manipulatie, bekijk dan ons artikel over dit onderwerp.
 • Gebruik een specifiek additief voor het onderhoud van versnellingsbakafdichtingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om gematigde lekken te dichten, u ontdekt er enkele voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Transporter 6 versnellingsbak

Tot slot willen we u een indicatie geven van de kosten om de versnellingsbak van een Volkswagen Transporter 6 te vervangen. Zoals u begrijpt, leiden versnellingsbakproblemen nogal eens tot een volledige vervanging van dit onderdeel. Het is lastig om u een exacte prijs te geven, omdat op basis van de monteur de arbeid sterk kan variëren en op basis van uw motor het onderdeel ook een andere prijs zal hebben, maar we schatten dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 6, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 6 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector