Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe het remvloeistofpeil op de Volvo XC90 controleren?

Onder de kleine routinematige serviceacties die u regelmatig in uw auto moet doen, om het remvloeistofpeil van uw Volvo XC90 te vullen is een van de grote klassiekers. Desalniettemin is deze actie zeer eenvoudig uit te voeren, sommigen van u vragen zich waarschijnlijk af waarom u het remvloeistofniveau op uw auto moet doen? En anderen zijn bezorgd over hoe het remvloeistofniveau op uw Volvo XC90 kan worden gedaan? We zullen deze vragen nu beantwoorden.

Voordeel om de remvloeistof altijd op peil te hebben in uw Volvo XC90

Dus we beginnen onze inhoud met het voordeel van het controleren van het remvloeistofpeil op een Volvo XC90. Deze vloeistof heeft een belangrijke taak op uw auto, breng de remkracht over op de wielen en stop zo uw voertuig. Het is echter mogelijk dat u op lange termijn remvloeistof verliest zonder een specifiek lek (zonder enige lekkage). Het is daarom fundamenteel om het remvloeistofpeil van uw Volvo XC90 te controleren regelmatig (bijvoorbeeld elke 10,000 km). Ook is het verstandig om het systeem elke 50,000km door te spoelen omdat de remvloeistof na verloop van tijd zijn eigenschappen verliest. Deze handeling is bijzonder eenvoudig en vereist geen geweldige ervaring met monteurs, dus het is gemakkelijk voor alle eigenaren van een Volvo XC90 om het zelf te doen. Als het remlicht op het dashboard van uw Volvo XC90 niet overeenkomt met een gebrek aan remvloeistof, aarzel dan niet om onze inhoud te lezen voor meer informatie. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen en regels die u moet respecteren, die we in het volgende deel van deze inhoud zullen ontdekken.

Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volvo XC90, wat te doen?

Hoe de remvloeistof van een Volvo XC90 bijvullen

Dus nu zullen we het je laten zien hoe het remvloeistofpeil te doen op een Volvo XC90. Merk op dat dit heel elementair is om te bereiken. U moet echter wel controleren welke remvloeistof voor u geschikt is tussen DOT 3, DOT 4 en DOT 5. De meeste auto’s gebruiken DOT 3 of DOT 4. U vindt deze informatie in de gebruikershandleiding van uw Volvo XC90. Dit zijn de stappen die je moet volgen om je niveau te halen:

  • Open uw deksel en vind uw remvloeistofreservoir, het is heel gemakkelijk te plaatsen, het is in de meeste gevallen gemaakt van witachtig / transparant plastic, het bevindt zich boven de hoofdcilinder (metalen onderdeel) en heeft een gele dop.
  • Eenmaal onbedekt, lees de instructies op de dop aandachtig om geen fouten te maken tijdens de operatie. Wij raden u aan de dop en de tank te reinigen voordat u deze opent. U kunt nu naar de zijkant van de tank kijken en de «Min» en «Max» markeringen op de zijkant van de tank bekijken, die u het bereik geven waarin het niveau zou moeten zijn.
  • Als het peil goed genoeg is, raak dan niets aan, of als u zich dichtbij of onder de lage markering bevindt, open dan de dop en vul deze voorzichtig met remvloeistof die geschikt is voor uw Volvo XC90 tot de markering «Max».
  • Als het peil onder de «Min» -markering was voordat u het remvloeistofpeil in uw Volvo XC90 controleerde, vergeet dan niet om het peil binnen een paar dagen / weken te controleren om er zeker van te zijn dat u geen lek in het remsysteem heeft.
Weiterlesen:
Hoe koplampen op Volvo XC90 afstellen?

.

Dat is alles, u beschikt nu over alle informatie die u nodig hebt om het remvloeistofpeil van uw Volvo XC90 veilig bij te vullen.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC90 in de categorie Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector