Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe het versnellingsbaklek op Volkswagen Passat te verhelpen?

Vandaag zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat frustrerend kan zijn en, als het niet op tijd wordt genomen, een financiële aanslag kan worden. In feite is het opsporen van een lek in uw auto bijna nooit geruststellend, en het is nog minder geruststellend als het een versnellingsbak lek op uw Volkswagen Passat . Vandaag gaan we u helpen controleren of het duidelijk een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek kunt verhelpen, u enkele preventietips geven en u ten slotte een idee geven van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Passat.

Versnellingsbak lek op Volkswagen Passat, bron en symptoom

Als u een olievlek op de grond heeft geconstateerd, dient u te controleren of deze lekkage duidelijk afkomstig is van de versnellingsbak van uw Volkswagen Passat. Om dit te bereiken, moet u onder uw auto gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet deze afkomstig zijn van uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende ruimte. Eenmaal geverifieerd, zijn hier de mogelijke bronnen van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze niet goed is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: alleen aanwezig op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval het gebarsten of beschadigd is
 • Een van uw zegels is beschadigd

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Passat repareren?

Nadat we de verschillende bronnen van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Passat hebben ontdekt, zullen we proberen u uit te leggen wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek te verhelpen. Realiseer je dat je in ieder geval, nadat je een lek hebt vastgesteld, naar een garage moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, anders kan je versnellingsbak onherstelbaar beschadigd raken. Desalniettemin, hier is hoe de service van de garage en de oplossingen die u worden aangeboden:

 • Om de lekkage te identificeren, zal de automonteur vaak uw versnellingsbak moeten demonteren, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je automonteur deze vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Passat weer in elkaar zetten, anders moet je vervang de hele versnellingsbak

  .

 • Ten slotte is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen krachtig is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de airbag op Volkswagen Passat 7 ?

.

Preventie: Hoe voorkom je lekkage van de versnellingsbak op je Volkswagen Passat?

Er zijn niet veel alternatieven voor vermijd versnellingsbak lekken op uw Volkswagen Passat , toch zijn hier de drie meest effectieve:

 • Regelmatig olie verversen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze actie, bekijk dan onze inhoudspagina over dit onderwerp.
 • Gebruik een bepaald additief voor het onderhoud van versnellingsbakafdichtingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om kleine lekken te dichten, u ontdekt er enkele voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Passat versnellingsbak

Tot slot willen we u een idee geven van hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Passat te vervangen. Zoals u zich realiseert, leiden versnellingsbakproblemen vaak tot een volledige vervanging van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een exacte prijs te geven, omdat afhankelijk van de garage de arbeid sterk kan variëren en afhankelijk van uw motor zal het onderdeel ook een andere prijs hebben, desalniettemin schatten we dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector