Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe het versnellingsbaklek op Volkswagen Polo te verhelpen?

In dit artikel zullen we proberen u te helpen een probleem op te lossen dat vervelend kan zijn en, als het niet op tijd wordt aangepakt, een financiële strop kan worden. Het is duidelijk dat het vinden van een lek in uw auto zelden geruststellend is, en het is nog minder geruststellend als het een lekkage is versnellingsbak lek op uw Volkswagen Polo . In dit artikel gaan we u helpen ervoor te zorgen dat het in feite een versnellingsbaklek is, vervolgens hoe u een versnellingsbak- of transmissielek repareert, u enkele preventietips geeft en u eindelijk een idee geeft van de prijs van de versnellingsbak van een Volkswagen Polo.

Versnellingsbaklek op Volkswagen Polo, oorsprong en symptoom

Als u een olievlek op de grond heeft gedetecteerd, moet u bevestigen dat dit lek in feite wordt veroorzaakt door de versnellingsbak van uw Volkswagen Polo. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je onder je voertuig gaan en het olielek volgen. Als het transmissieolie is, moet dit worden veroorzaakt door uw versnellingsbakcarter of een aangrenzende kamer. Eenmaal geverifieerd, zijn hier de mogelijke oorzaken van dit transmissielek:

 • Een versnellingsbakdop: als deze verkeerd is vastgeschroefd …
 • Defecte koppelomvormer: Alleen uitgerust op automatische versnellingsbakken.
 • Vanaf het transmissie-oliecarter: In het geval dat het gebarsten of gebroken is
 • Een van je zegels is verbroken

Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Polo te repareren?

Na het ontdekken van de verschillende wortels van een versnellingsbak- of transmissieolielek op uw Volkswagen Polo, zullen we proberen u te laten zien wat uw mogelijkheden zijn om dit olielek op te lossen. Houd er rekening mee dat u, ongeacht de reden, na het vaststellen van een lek naar een monteur moet gaan om de exacte oorzaak van het lek te achterhalen, anders kan uw versnellingsbak onherstelbaar kapot gaan. Hier is echter hoe de service van de monteur en de oplossingen die u zullen worden aangeboden:

 • Om het lek te identificeren, moet de technicus vaak uw versnellingsbak uit elkaar halen, wat hoge arbeidskosten met zich meebrengt.
 • Als je geluk hebt en het is maar een pakking, zal je technicus deze vervangen en de versnellingsbak van je Volkswagen Polo weer in elkaar zetten, anders moet je verander de hele versnellingsbak

  .

 • Eindelijk is het voor de doe-het-zelvers mogelijk om een ​​afdichtingskit te gebruiken die alleen effectief is in het geval van kleine lekken, deze kit is ongeveer 40 euro waard
Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo 4 installeren?

.

Preventie: Hoe versnellingsbaklekkage op uw Volkswagen Polo voorkomen?

Er zijn niet veel oplossingen voor vermijd versnellingsbak lekken op uw Volkswagen Polo , toch zijn hier de drie meest effectieve:

 • Regelmatig olie verversen op uw versnellingsbakdek.
 • Tap je versnellingsbak af en doe er nieuwe olie in. Als je alles wilt weten over deze manipulatie, bekijk dan ons artikel over dit onderwerp.
 • Gebruik een bepaald additief voor routineonderhoud van keerkoppelingen, deze additieven zullen de flexibiliteit herstellen en het mogelijk maken om kleine lekken te dichten, u vindt er een paar voor een paar dozijn euro bij Oscaro.

.

Prijs van een Volkswagen Polo versnellingsbak

Ten slotte willen we u een idee geven hoeveel het kost om de versnellingsbak van een Volkswagen Polo te vervangen. Zoals je hebt begrepen, leiden versnellingsbakproblemen vaak tot een hele verandering van dit onderdeel. Het is moeilijk om u een precieze prijs te geven, omdat op basis van de monteur de arbeid behoorlijk kan variëren en op basis van uw motor zal het onderdeel ook een andere prijs hebben, maar we schatten dat de reparatie, inclusief arbeid kost je tussen de 800 en 2000 euro wetende dat het onderdeel alleen al tussen de 400 en 1000 euro kost.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector