Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe installeer ik een autoradio op mijn Volkswagen Polo 5?

Je bent het zat om naar cassettes te luisteren en alleen maar van de radio te kunnen genieten, terwijl je smartphone vol staat met je favoriete muziekbestand, maar je hebt geen 3.5 mm- of usb-poort op je autoradio, dus je kunt je auto reist niet ten volle… Dat is precies waarom we dit artikel hebben geschreven en gepubliceerd om je te helpen, want nu ga je erachter komen hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Polo 5. Om dit mogelijk te maken, zullen we eerst zien hoe u de oude autoradio verwijdert, vervolgens hoe u een autoradio op Volkswagen Polo 5 installeert en ten slotte hoe u deze aansluit.

Hoe de autoradio op Volkswagen Polo 5 te installeren: de oude autoradio verwijderen

Voordat we aan de serieuze zaak beginnen hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Polo 5, er is één fundamentele taak, het verwijderen van de audioset die u momenteel in uw auto heeft. Er zijn twee gevallen, of je hebt een originele autoradio, of je hebt een universele set. Voordat u begint met uittrekken, moet u er altijd voor zorgen dat u de minkabel van de accu verwijdert om elk risico op kortsluiting of elektrocutie te voorkomen. Zodra dit is uitgevoerd, zijn hier de twee technieken die afhankelijk zijn van de stereo waarmee uw Volkswagen Polo 5 is uitgerust:

  • Originele autoradio:

    In dit geval zul je geduld moeten hebben, in het algemeen zou het simpele gebruik van uittrekbare klemmen in de 4 gaten in de hoeken van de autoradio voldoende moeten zijn om deze te verwijderen. Maar bij sommige specifieke modellen van bepaalde bouwjaren is deze procedure niet voldoende om de oude autoradio van uw Volkswagen Polo 5 te verwijderen. In feite moet u bepaalde auto-onderdelen van de middenconsole verwijderen om toegang te krijgen tot de autoradio zelf. Om dit te doen, moet u een schroevendraaier gebruiken om de plastic afdekkingen die in de weg zitten te verwijderen. Als je eenmaal toegang hebt tot het station, zorg er dan voor dat je alle verbindingen loskoppelt.

  • Aftermarket radio:

    In deze situatie is het proces minder moeilijk, u hoeft alleen de uittrekklemmen te gebruiken en op de 4 hoeken van uw station te drukken om het uit zijn plaats te laten komen. Zodra deze stap is uitgevoerd, moet u ervoor zorgen dat u de stekker uit het stopcontact haalt en het metalen frame verwijdert dat het ondersteunt in de inkeping van de middenconsole. Dat is alles, u bent klaar met het demonteren van uw oude autoradio, u hoeft alleen nog de nieuwe te installeren!

Hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Polo 5: De autoradio monteren en aansluiten

Laten we naar het essentiële gedeelte voor u gaan, hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Polo 5. Neem voordat u begint wat tijd om de compatibiliteit van uw auto en uw autoradio te controleren en om de installatie-instructies te lezen, die u mogelijk specifieke aanbevelingen kunnen geven.

Hier zijn de verschillende richtlijnen die vereist zijn bij het installeren van een aftermarket autoradio. Plaats om te beginnen het metalen frame dat bij uw nieuwe autoradio is geleverd, dit frame heeft als taak uw autoradio op zijn plaats te houden op uw Volkswagen Polo 5, eenmaal geplaatst, zorg ervoor dat u de vergrendelingslipjes aan elke kant van de kader. Nadat deze stap is uitgevoerd, moet u de drie stekkers van uw autoradio, twee ISO-connectoren voor stroomvoorziening en geluidsoverdracht aansluiten op de luidsprekers van uw Volkswagen Polo 5 en vervolgens de radioantenne-aansluiting. Voor dat laatste heb je op sommige modellen mogelijk een adapter nodig om hem van mannelijk naar vrouwelijk te transformeren om hem aan te passen aan de aansluiting van je nieuwe radio. Ten slotte hoeft u alleen nog maar uw autoradio in het metalen frame te duwen, hem op zijn plaats te klikken en het meegeleverde plastic of metalen frame op zijn contouren te plaatsen. Dat is alles, u hebt zojuist geleerd hoe u een autoradio op Volkswagen Polo 5 installeert, controleer of de radio is ingeschakeld, of het geluid werkt en dat u de radio opneemt en klaar bent om veel plezier met je nieuwe autoradio. Als u andere complicaties heeft of meer wilt weten over uw auto, aarzel dan niet om onze speciale pagina te bezoeken.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Polo 5 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 5.

Weiterlesen:
Versnellingstrillingen op Volkswagen Polo 4, wat te doen ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector