Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe installeer ik een autoradio op mijn Volkswagen Transporter?

Je bent niet geïnteresseerd in het luisteren naar cassettes en hebt alleen de mogelijkheid om van de radio te genieten, terwijl je smartphone vol staat met je favoriete nummers, maar je hebt geen jack of usb-poort op je autoradio, dus je kunt niet genieten je auto komt maximaal tot zijn recht… Dat is precies waarom we dit artikel hebben geschreven om je te helpen, want nu ga je erachter komen hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Transporter. Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken hoe u de oude autoradio verwijdert, vervolgens hoe u een autoradio op Volkswagen Transporter installeert en ten slotte hoe u deze aansluit.

Hoe de autoradio op Volkswagen Transporter te installeren: de oude autoradio verwijderen

Voordat we aan de serieuze zaak beginnen hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Transporter, er is één noodzakelijke stap, verwijder de audioset die je al in je auto hebt. Er zijn twee situaties, of je hebt een originele autoradio, of je hebt een universele set. Voordat u begint met demonteren, moet u er altijd voor zorgen dat u de negatieve draad van de batterij verwijdert om elk risico op kortsluiting of elektrocutie te voorkomen. Zodra dit is gebeurd, volgen hier de twee manieren volgens de stereo die uw Volkswagen Transporter uitrust:

  • Originele autoradio:

    In dit geval zult u volhardend moeten zijn, meestal zou het eenvoudige gebruik van de uittrekbare klemmen in de 4 gaten in de hoeken van de autoradio voldoende moeten zijn om deze te verwijderen. Maar bij sommige specifieke modellen van bepaalde bouwjaren is deze procedure niet voldoende om de oude autoradio uit uw Volkswagen Transporter te verwijderen. U moet zelfs bepaalde delen van de middenconsole verwijderen om toegang te krijgen tot de autoradio zelf. Om dit voor elkaar te krijgen, moet u een schroevendraaier gebruiken om de plastic afdekkingen die in de weg zitten te verwijderen. Als je eenmaal toegang hebt tot het station, zorg er dan voor dat je alle verbindingen loskoppelt.

  • Aftermarket radio:

    In dit scenario is het proces veel eenvoudiger, je hoeft alleen maar de uittrekklemmen te gebruiken en op de 4 hoeken van je station te drukken om het uit zijn plaats te laten komen. Zodra deze stap is voltooid, moet u ervoor zorgen dat u de stekker uit het stopcontact haalt en het metalen frame verwijdert dat het ondersteunt in de inkeping van de middenconsole. Dat is het, u bent klaar met het demonteren van uw oude autoradio, u hoeft alleen nog maar de nieuwe te installeren!

Zo installeert u een autoradio op uw Volkswagen Transporter: De autoradio monteren en aansluiten

Laten we naar het belangrijkste deel voor jou gaan, hoe installeer je een autoradio op je Volkswagen Transporter. Besteed wat tijd voordat u de tijd neemt om de geschiktheid van uw auto en uw autoradio te verifiëren en de installatie-instructies te lezen, die u specifieke aanbevelingen kunnen geven.

Hier zijn de verschillende richtlijnen die vereist zijn bij het installeren van een aftermarket autoradio. Plaats om te beginnen het metalen frame dat bij uw nieuwe autoradio is geleverd. Dit frame heeft de rol om uw autoradio op zijn plaats te houden op uw Volkswagen Transporter. Eenmaal geplaatst, zorg ervoor dat u de vergrendelingslipjes aan elke kant van het frame indrukt . Nadat deze stap is uitgevoerd, moet u de drie stekkers van uw autoradio, twee ISO-connectoren voor stroomvoorziening en geluidsoverdracht aansluiten op de luidsprekers van uw Volkswagen Transporter en vervolgens op de radioantenne-aansluiting. Voor dat laatste heb je op sommige modellen mogelijk een adapter nodig om hem van mannelijk naar vrouwelijk te transformeren om hem aan te passen aan de aansluiting van je nieuwe radio. Tenslotte hoeft u alleen nog maar uw autoradio in het metalen frame te duwen, hem op zijn plaats te klikken en het meegeleverde plastic of metalen frame op zijn contouren te plaatsen. Dat is het, je hebt zojuist ontdekt hoe je een autoradio op Volkswagen Transporter installeert, zorg ervoor dat je controleert of de radio is ingeschakeld, dat het geluid werkt en dat je de radio opneemt en je bent klaar om te genieten uw nieuwe autoradio. Als u andere zorgen heeft, of meer wilt weten over uw auto, aarzel dan niet om onze speciale pagina te bezoeken.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Transporter in de categorie Volkswagen Transporter.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Transporter 5 installeren?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector