Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe kan ik een olielek op mijn Volkswagen Passat repareren?

Het bezit van een auto is essentieel, we hebben deze over het algemeen nodig om naar het werk te gaan en voor het merendeel van onze dagelijkse ritten. Dit essentiële onderdeel van ons jaarlijkse budget veroorzaakt vaak complicaties, bewust zijn van olielekkage op uw auto is er een van… In werkelijkheid is een olielek bijna nooit goedaardig en kan het snel leiden tot het breken van uw motor als u dit niet doet vind het. Als u op de hoogte bent van olie lekt op uw Volkswagen Passat , bent u bij ons aan het juiste adres, wij zullen u eerst helpen de oorsprong van het olielek te achterhalen en daarnaast zullen wij u helpen om het, indien mogelijk, te repareren.

Identificatie van de oorsprong van de olie die lekt op uw Volkswagen Passat

Als je het ziet vloeistof lekt onder uw Volkswagen Passat , is de eerste stap die u moet zetten om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te controleren om te zien of een van deze vrij snel kan worden herkend als de oorzaak van het lek. Om de risico’s te beperken, is het absoluut noodzakelijk om: controleer uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval u olie lekt uit uw Volkswagen Passat, voor zover het motorolie betreft, zal de vloeistof behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het zijn eerder in ambertinten en zal een sterke onaangename geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Passat 8 uitschakelen?

Het is niet altijd gemakkelijk om de oorsprong te achterhalen van de olie die lekt op een Volkswagen Passat vanwege de ruimte in het motorblok, maar hier zijn de richtlijnen waar u zich aan moet houden om de bron van de olie te achterhalen:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de plaats van waaruit het op de vloer wordt gemorst …
  • Volg de route van de druipende olie naar de basis, als de vlek te groot is, denk dan niet twee keer na om het motorblok schoon te maken en te rijden om het gemakkelijker te kunnen identificeren.
  • Dat kan u helpen, hier is een lijst van de auto-onderdelen die het vaakst olielekkage uit een auto veroorzaken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de aftapplug van de transmissie; de transmissie-afdichtringen.

Repareer indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie op uw Volkswagen Passat is gaan lekken.

Nu u de oorsprong van de olielekkage hebt gevonden, is het tijd om aan de slag te gaan. Het is duidelijk dat u gedurende een tijdje meer olie kunt toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van de ernst ervan, maar onthoud dat dit geen duurzame oplossing is en dat het lek elke keer erger kan worden. We gaan je de reparaties presenteren waarvan we denken dat je ze zelf kunt uitvoeren met wat kennis, gereedschap en in overeenstemming met de toegankelijkheid die je op je motor zult hebben. Hoe het ook zij, dat moet je weten na het repareren van een olielek aan een Volkswagen Passat moet u uw motor- of versnellingsbakolie vervangen.

Weiterlesen:
Hoe stelt u uw dimlicht in op Volkswagen Passat 8?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Passat

In dit geval is de techniek heel eenvoudig, u hoeft alleen maar uw Volkswagen Passat op te tillen, indien mogelijk perfect horizontaal, de aftapplug te verwijderen, de motorolie af te tappen, de aftappakking te vervangen, de plug vast te draaien met het juiste aanhaalmoment en te controleren of de hete motor om te controleren of het lek is verholpen.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Passat

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Neem hiervoor een filtersleutel, verwijder het oude filter en zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft plakken, monteer het nieuwe filter en draai het matig vast. Zelfde check, hot check of er olie uit uw Volkswagen Passat lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Passat

Tot slot , als het uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Passat , kunt u deze, in overeenstemming met zijn gemakkelijke toegang, bereiken en heel gemakkelijk verwisselen. Om dit voor elkaar te krijgen, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u snel de vervangende drukschakelaar terug, maakt u het geheel schoon en voert u een hete test uit om er zeker van te zijn dat er geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Passat.

Voor elk ander type lek raden we u aan naar uw monteur te gaan, omdat de reparatie te veel expertise en gereedschap vereist om sereen alleen uit te voeren.

Weiterlesen:
Beste motorolie voor Volkswagen Passat 8

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Passat in de categorie Volkswagen Passat.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector