Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe kan ik een olielek op mijn Volkswagen Polo repareren?

Het hebben van een auto is essentieel, we hebben hem over het algemeen nodig om naar het werk te gaan en voor de meeste van onze dagelijkse ritten. Dit belangrijke deel van ons jaarbudget bezorgt ons regelmatig verrassingen, het feit dat we ons bewust zijn van olielekkage in uw auto is er één van … In werkelijkheid is een olielek niet vaak goedaardig en kan het snel leiden tot motorbreuk als u dat niet doet vind het. Als u zich bewust bent van olie lekt op uw Volkswagen Polo, bent u op de juiste pagina gekomen, we zullen u eerst ondersteunen om de oorzaak van het olielek te achterhalen en daarnaast zullen we u helpen om dit waar mogelijk te verhelpen.

Identificatie van de oorsprong van de olie die op uw Volkswagen Polo lekt

Als je het ziet vloeistof lekt onder uw Volkswagen Polois de eerste stap die u moet nemen om al uw niveaus (stuurbekrachtiging, motorolie, remvloeistof, koelvloeistof) te onderzoeken om te ontdekken of een van deze vrij snel kan worden geïdentificeerd als de bron van het lek. Om de risico’s te beperken is het echt nodig onderzoek uw niveaus elke 2 weken om elk risico op motorbreuk te voorkomen.

In ons geval zullen we ons alleen concentreren op het geval dat er olie uit uw Volkswagen Polo lekt, wat motorolie betreft, de vloeistof zal behoorlijk stroperig zijn en in de kleuren bruin tot zwart en als het versnellingsbakolie is, zal het zijn eerder in amberkleurige tinten en zal een sterke vervelende geur hebben.

Weiterlesen:
Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 4 afstellen?

Het is niet altijd gemakkelijk om de oorzaak van de olie die lekt op een Volkswagen Polo te achterhalen vanwege de ruimte in het motorblok, maar hier zijn de richtlijnen waaraan je je moet houden om de oorsprong van de olie te achterhalen:

  • Zoek het punt waar de olie valt, de regio van waaruit het op de grond terechtkomt …
  • Spoor de route van de druppelende olie naar zijn oorsprong op, als de vlek te groot is, aarzel dan niet om het motorblok schoon te maken en te rijden om het met minder inspanning op te sporen.
  • Dat kan u helpen, hier is een lijst met de auto-onderdelen die het vaakst olie uit een auto laten lekken: de aftapplug en de afdichting; een van uw carterpakkingen; de oliedrukschakelaar; het oliefilter; de transmissie aftapplug; de transmissie afdichtringen.

Bevestig indien mogelijk het onderdeel waardoor de olie lekte op uw Volkswagen Polo.

Nu u de oorzaak van de olielekkage heeft vastgesteld, is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je een tijdje meer olie toevoegen om het peil bij te vullen, afhankelijk van de graad, maar je moet weten dat dit geen langdurige oplossing is en dat het lek op elk moment erger kan worden. We zullen u waarschijnlijk de reparaties demonstreren waarvan we denken dat u ze zelf kunt uitvoeren met wat kennis, gereedschap en afhankelijk van de toegankelijkheid die u op uw motor zult hebben. Wat de reden ook is, dat moet u weten na het repareren van een olielek op een Volkswagen Polo, moet je je motor- of versnellingsbakolie verversen.

Weiterlesen:
Hoe installeer ik een autoradio op mijn Volkswagen Polo 4?

Olielekkage uit de aftapplug en de afdichting op Volkswagen Polo

In deze situatie is de strategie heel eenvoudig, u hoeft alleen maar uw Volkswagen Polo op te tillen, waar mogelijk volledig horizontaal, verwijder uw aftapplug, tap uw motorolie af, verwissel uw afvoerpakking, draai de plug vast met het juiste koppel en onderzoek de hete motor om ervoor te zorgen dat het lek is gerepareerd.

Er lekt olie uit het oliefilter van mijn Volkswagen Polo

In het geval dat uw olielekkage komt uit uw oliefilter, u zult het in principe moeten vervangen. Om dit voor elkaar te krijgen, neem een ​​filtersleutel, verwijder het oude filter, zorg ervoor dat de pakking niet aan de motor blijft kleven, plaats het nieuwe filter en draai het matig vast. Dezelfde test, controleer of er olie uit uw Volkswagen Polo lekt.

Er lekt olie uit de drukschakelaar van mijn Volkswagen Polo

Als het tenslotte uw drukschakelaar is die de oorzaak is van uw lek op uw Volkswagen Polo, kunt u deze, afhankelijk van de gemakkelijke toegang, bereiken en snel verwisselen. Om dit te bereiken, plaatst u een opvangbak onder het onderdeel, koppelt u de elektrische draad los, verwijdert u het onderdeel, plaatst u de vervangende drukschakelaar snel terug, reinigt u het geheel en voert u een hete test uit om te controleren of er geen olie meer lekt uit uw Volkswagen Polo.

Voor elk ander type lek raden we u aan om naar uw reparatiewerkplaats te gaan, omdat voor de reparatie te veel expertise en gereedschap nodig is om sereen alleen te zijn.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo.

Weiterlesen:
Tankdop zit vast op mijn Volkswagen Polo, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector