Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Volkswagen Multivan reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingseisen. Het is echter mogelijk dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator op Volkswagen Multivan schoon? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volkswagen Multivan te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volkswagen Multivan willen opruimen?

In dit eerste deel leren we je waarom het nuttig kan zijn reinig de katalysator van uw Volkswagen Multivan . In feite lijkt het voor sommigen van u voor de hand liggend, maar de meesten van u weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Volkswagen Multivan

.

De katalysator van uw Volkswagen Multivan heeft als doel: om schadelijke uitlaatgassen te elimineren die verband houden met de werking van uw motorunit. In feite is het een van de belangrijkste elementen die de vervuiling bestrijden die door uw Volkswagen Multivan wordt afgevoerd. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen te transformeren, is de katalysator van uw Volkswagen Multivan een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is dus essentieel om verstopping van de katalysator van uw Volkswagen Multivan te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om het regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale werking van de motoreenheid behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Multivan

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Multivan . Hiermee kunt u de ziekteverschijnselen onderscheiden die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volkswagen Multivan is geblokkeerd: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, heeft deze niet de tijd om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volkswagen Multivan gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina om erachter te komen hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Brandstofmeterlampje blijft branden op mijn Volkswagen Multivan, wat nu?

Waarom u de katalysator van uw Volkswagen Multivan moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een Volkswagen Multivan schoon? We zullen u leren waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan verschillen naargelang de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat je er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volkswagen Multivan schoon?

Eindelijk is hier de stap waarin u zeker geïnteresseerd bent in de inhoud van dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Volkswagen Multivan schoon? Weet dat deze procedure heel erg eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te doen:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volkswagen Multivan schrobben: Deze aanpak is specifiek praktisch voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe de achterbank Volkswagen Multivan verwijderen?

.

Voor meer tips over de Volkswagen Multivan, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Multivan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector