Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Volkswagen Scirocco te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Desalniettemin is het mogelijk dat deze verstopt raakt of defect raakt, in welk geval vervanging of reiniging belangrijk is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator op Volkswagen Scirocco schoon? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we u om te beginnen laten zien in welke situaties het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volkswagen Scirocco te reinigen, en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te verkrijgen .

Waarom zou u de katalysator van uw Volkswagen Scirocco willen opruimen?

In dit eerste deel laten we u zien waarom dit nodig kan zijn reinig de katalysator van uw Volkswagen Scirocco . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Volkswagen Scirocco

.

De katalysator van uw Volkswagen Scirocco heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen die verband houden met de werking van uw motorunit. Het is zelfs een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Volkswagen Scirocco bestrijden. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen te transformeren, is de katalysator van uw Volkswagen Scirocco een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400°, het is daarom noodzakelijk om verstopping van de katalysator van uw Volkswagen Scirocco te voorkomen. Als u overweegt om voldoende lange ritten te maken om het regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale doeltreffendheid van de motoreenheid behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Scirocco

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Scirocco . Hiermee kunt u de ziekteverschijnselen onderscheiden die u zouden moeten alarmeren voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volkswagen Scirocco is verstopt: Zoals we hierboven hebben uitgelegd, zal het, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volkswagen Scirocco gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om te bepalen hoe u het kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Tankdop vast op mijn Volkswagen Scirocco, wat te doen?

Waarom u de katalysator van uw Volkswagen Scirocco moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de katalysator van een Volkswagen Scirocco schoon? We laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan fluctueren afhankelijk van de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er vaak veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volkswagen Scirocco schoon?

Tot slot is hier het stadium waar u zeker naar verlangt in deze richtlijn, hoe maak je de katalysator van je Volkswagen Scirocco schoon? Weet dat dit proces heel eenvoudig is en dat er twee technieken zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volkswagen Scirocco schrobben: Deze techniek is specifiek praktisch voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als je voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of je na het proces gezondere uitlaatgassen hebt teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Hoe de kentekenplaatlamp Volkswagen Scirocco vervangen?

.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Scirocco, aarzel dan niet om onze Volkswagen Scirocco categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector