Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator Volkswagen Up! ?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus past bij de moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat deze verstopt raakt of defect raakt, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. Vandaag gaan we uitchecken hoe maak je een katalysator op Volkswagen Up! schoon? Om dit te doen, zullen we om te beginnen de scenario’s beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volkswagen Up! te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te verkrijgen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volkswagen Up! willen opruimen?

In deze eerste sectie laten we u zien waarom dit belangrijk kan zijn reinig de katalysator van uw Volkswagen Up! . In feite lijkt het voor sommigen van jullie misschien logisch, maar de meerderheid van jullie weet niet hoe het werkt en wat de uitkomsten zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Volkswagen Up!

.

De katalysator van uw Volkswagen Up! heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de werking van uw motor. Het is zelfs een van de belangrijkste elementen in de strijd tegen de vervuiling die door uw Volkswagen Up! wordt afgevoerd. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten is de katalysator van uw Volkswagen Up! een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is daarom essentieel om verstopping van de katalysator van uw Volkswagen Up! te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Up!

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Up! . Hiermee kunt u de tekenen van ziekte identificeren die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volkswagen Up! is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator gaat het motorlampje van uw Volkswagen Up! kan optreden, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u het kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Ruitenwisser vast op Volkswagen Up!

Waarom u de katalysator van uw Volkswagen Up!

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een Volkswagen Up! schoon? Wij laten u zien waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met afstelling, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volkswagen Up! schoon?

Tot slot is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in deze richtlijn, hoe reinig je de katalysator van je Volkswagen Up!? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee technieken voor zijn:

  • Katalysator schrobben van uw Volkswagen Up! op regelmatige basis: Deze strategie is vooral waardevol voor mensen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen van Volkswagen Up! ?

.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Up!, neem dan gerust contact op met onze Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector