Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator volvo v70 te reinigen?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsspecificaties. Het is echter mogelijk dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we kijken naar hoe maak je een katalysator op volvo v70 schoon? Om dit te doen, zullen we u om te beginnen de situaties laten zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw volvo v70 te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging uitvoert om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou je de katalysator van je volvo v70 willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we beschrijven waarom dit belangrijk kan zijn reinig de katalysator van uw volvo v70 . In feite lijkt het voor sommigen van jullie misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de gevolgen zijn vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een volvo v70

.

De katalysator van uw volvo v70 heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met het proces van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste componenten die de vervuiling bestrijden die door uw volvo v70 wordt afgevoerd. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw volvo v70 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is dus noodzakelijk om verstopping van de katalysator van uw volvo v70 te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om hem regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de ideale algehele motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo v70

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo v70 . Hiermee kunt u de ziekteverschijnselen vaststellen die u zouden moeten waarschuwen voor een defect van uw katalysator. Hier is de lijst met ziekteverschijnselen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw volvo v70 is geblokkeerd: Zoals we eerder hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw volvo v70 gaan branden, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud om erachter te komen hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de mistlamp op mijn volvo v70 vervangen?

Waarom je de katalysator van je volvo v70 moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar je bijna zeker het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van een volvo v70 schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met afstelling, de prijs kan verschillen afhankelijk van de motoren). Behalve dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn volvo v70 schoon?

Eindelijk is hier de stap waar u zeker naar uitkijkt in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je volvo v70 schoon? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee benaderingen zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw volvo v70 schrobben: Deze strategie is vooral handig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als u voor en daarna een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Venster vast op volvo v70, wat kan ik doen?

.

Als u nog vragen heeft over de volvo v70, aarzel dan niet om onze volvo v70 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector