Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator volvo v90 te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en dus voldoet aan de eisen van moderne vervuiling. Toch kan het voorkomen dat deze verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak je een katalysator op volvo v90 schoon? Om dit te doen, zullen we eerst uitleggen in welke situaties het interessant kan zijn om de katalysator van uw volvo v90 te reinigen en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de efficiëntie van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou je de katalysator van je volvo v90 willen opruimen?

In dit eerste deel beschrijven we waarom het waardevol kan zijn reinig de katalysator van uw volvo v90 . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien logisch, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een volvo v90

.

De katalysator van uw volvo v90 heeft de functie: om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gekoppeld aan de procedure van uw motoreenheid. Het is zelfs een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling bestrijden die door uw volvo v90 wordt afgevoerd. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw volvo v90 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is daarom essentieel om verstopping van de katalysator van uw volvo v90 te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale efficiëntie van de motoreenheid behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo v90

We zullen nu uitvinden wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo v90 . Hiermee kunt u de symptomen detecteren die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw volvo v90 is geblokkeerd: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw volvo v90 gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Waardoor raakt mijn volvo v90 oververhit?

Waarom je de katalysator van je volvo v90 moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een volvo v90 schoon? We beschrijven waarom het voor u van belang kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met afstelling, de prijs kan fluctueren naargelang de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn volvo v90 schoon?

Eindelijk is hier de fase waar u zeker het meest enthousiast over bent in deze inhoud, hoe maak je de katalysator van je volvo v90 schoon? Weet dat dit proces erg basaal is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw volvo v90 schrobben: Deze techniek is vooral praktisch voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt doen om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met volvo v90?

.

Mocht u nog vragen hebben over de volvo v90, aarzel dan niet om onze categorie volvo v90 te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector