Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe katalysator volvo xc70 reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat het de uitlaatgassen van uw voertuig zuivert en zo voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het kan echter voorkomen dat deze verstopt raakt of kapot gaat, in dat geval is een verandering of reiniging belangrijk. Vandaag gaan we kijken naar hoe maak je een katalysator op volvo xc70 schoon? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de situaties beschrijven waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw volvo xc70 schoon te maken en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou je de katalysator van je volvo xc70 willen opruimen?

In dit eerste deel zullen we beschrijven waarom het belangrijk kan zijn om: reinig de katalysator van uw volvo xc70 . In feite lijkt het voor sommigen van jullie logisch, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en wat de gevolgen zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een volvo xc70

.

De katalysator van uw volvo xc70 heeft als doel: om schadelijke uitlaatgassen te elimineren die verband houden met de werking van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste elementen in de strijd tegen de vervuiling die door uw volvo xc70 wordt veroorzaakt. Het zal deze schadelijke gassen omzetten in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, is de katalysator van uw volvo xc70 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan pas werken vanaf 400°, het is daarom noodzakelijk om verstopping van de katalysator van uw volvo xc70 te voorkomen. Als u overweegt voldoende lange ritten te maken om hem regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale motorefficiëntie behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo xc70

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn gevolgen van een vuile of defecte katalysator op volvo xc70 . Hiermee kunt u de verschijnselen onderscheiden die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw volvo xc70 is geblokkeerd: Zoals we eerder hebben uitgelegd, heeft u, als u te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw volvo xc70 gaan branden, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen om erachter te komen hoe u deze kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe de volvo xc70 handmatig te vergrendelen?

Waarom je de katalysator van je volvo xc70 . moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent, hoe maak je de katalysator van een volvo xc70 schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Bovendien om niet langer goed te zijn voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat je er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn volvo xc70 schoon?

Eindelijk is hier de fase waar u in dit artikel vrijwel zeker het meest enthousiast over bent, hoe maak je de katalysator van je volvo xc70 schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw volvo xc70 schrobben: Deze strategie is met name handig voor personen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als je voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of je na het proces gezondere uitlaatgassen hebt teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn volvo xc70

.

Als je meer handleidingen over de volvo xc70 wilt, ga dan naar onze categorie volvo xc70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector