Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen op Volvo Xc40 reinigen?

De verlichtingselementen van onze voertuigen maken deel uit van de fundamentele componenten van beveiliging. Ze stellen ons in staat om ‘s nachts of bij slechte weersomstandigheden te zien en bekeken te worden. Het is dan ook essentieel om ze goed te laten functioneren en altijd over een optimale verlichting te beschikken. In dit bericht gaan we kijken naar de koplampen van uw motorvoertuig en meer precies hoe maak je de koplampen van je Volvo Xc40 schoon? We beginnen deze inhoud met de uitleg waarom het belangrijk kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken en vervolgens hoe u de koplampen van uw Volvo Xc40 concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampkappen van uw Volvo Xc40 reinigen?

De meesten van ons hebben meestal de neiging om te overwegen om de auto te legen en een doorgebrande lamp te vervangen, maar we houden zelden rekening met het controleren van de reinheid van de koplampen op zijn Volvo Xc40 . Of ze dat nu zijn geel, ondoorzichtig of vuil , is het essentieel om te controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Om te beginnen kunt u de koplampafstelling van uw Volvo Xc40 of het dimlicht bekijken door onze twee speciale inhoudsartikelen te lezen.

Reinig de doffe koplampen van uw Volvo Xc40 voor een technische controle

De eerste oorzaak dat u mogelijk op deze internetpagina komt is dat u de technische keuring wilde of heeft doorstaan ​​en er complicaties zijn met de koplampen van uw Volvo Xc40. Inderdaad, als uw koplampen zijn geworden ondoorzichtig naarmate de tijd verstrijkt en u het verlichtingsvermogen hebt verloren, mag u de technische inspectie niet voltooien, in dit geval kan het daarom belangrijk zijn reinig of herstel de kunststof kap koplampen van uw Volvo Xc40 vóór de technische keuring of de contra-inspectie.

Maak de ondoorzichtige koplampen van de Volvo Xc40 schoon om beter zichtbaar te zijn

Tweede mogelijkheid heb je gewoon het gevoel ‘s nachts minder goed te verlichten met uw Volvo Xc40 . In dit geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag moeilijk te verwijderen is, wij raden u dan ook aan reinig de koplampen van uw motorvoertuig herhaaldelijk .

Weiterlesen:
Trilling rempedaal op Volvo Xc40?

Hoe de koplampen van zijn Volvo Xc40 schoonmaken?

We gaan nu verder met het gedeelte waarin u waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, hoe maak je de koplampkappen van je Volvo Xc40 schoon? We bekijken eerst hoe u de koplampen van uw auto van binnen schoonmaakt, daarna de buitenkant en tenslotte hoe u de koplampen van uw Volvo Xc40 kunt renoveren.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Volvo Xc40

Eerste kans, je hebt het gevoel dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dit geval moet u de binnenkant van uw Volvo Xc40-koplampen schoonmaken, daarvoor is niets eenvoudiger:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische elementen met de meegeleverde schroeven om dit doel te bereiken
 • Verwijder de buitenste koplampafdekking en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen op de Volvo Xc40

Tweede kans, de optiek van de koplampen van uw Volvo Xc40 is vuil en u wilt ze schoonmaken, er zijn verschillende alternatieven voor u beschikbaar, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Volvo Xc40 met een doek en tandpasta . Verspreid tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf met een doek in een cirkelvormige beweging en spoel vervolgens af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een in een specifieke winkel vastgestelde reinigingsset. U hoeft zich alleen aan de instructies voor het reinigen van uw koplampen te houden. Deze oplossing is effectief, maar iets duurder dan de alternatieve oplossingen die hierboven worden gepresenteerd.
Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Volvo Xc40?

De vervaagde koplampen van zijn Volvo Xc40 . polijsten

Eindelijk, in het geval dat je zelfs na het schoonmaken van je koplampen het gevoel hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , hebben wij een remedie voor u. Dit is vaak het geval bij een tegenbezoek van de technische controle. Zo renoveert u de koplampen van uw Volvo Xc40/Strong:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak milde cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Dupliceer het proces met 600 schuurpapier na het spoelen van de koplamp
 • Doe dit tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Volvo Xc40 . te beschermen

Kijk voor meer tips over de Volvo Xc40 in de categorie Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector