Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe koplampen reinigen op Volvo XC60?

De verlichtingsonderdelen van onze auto’s maken deel uit van de belangrijke veiligheidscomponenten. In feite stellen ze ons in staat om ‘s nachts of bij slecht weer te zien en gezien te worden. Het is daarom belangrijk om ze in goede staat te houden en altijd een optimale verlichting te hebben. In dit artikel gaan we de koplampen van uw motorvoertuig nauwkeuriger bekijken hoe de koplampen van uw Volvo XC60 schoonmaken? We beginnen dit artikel met de motivering waarom het relevant kan zijn om de koplampen van uw auto schoon te maken, en vervolgens hoe u de koplampen van uw Volvo XC60 concreet kunt reinigen.

Waarom de koplampafdekkingen van uw Volvo XC60 schoonmaken?

De meesten van ons hebben de neiging om rekening te houden met het legen van het voertuig, het vervangen van een uitgebrande lamp, maar we houden er zelden rekening mee het controleren van de netheid van de koplampen op zijn Volvo XC60 . In werkelijkheid, als ze dat zijn geel, ondoorzichtig of vuil moet u controleren of uw koplampen de weg effectief kunnen verlichten. Om te beginnen kunt u de afstelling van de koplampen van uw Volvo XC60 of het dimlicht controleren door onze twee specifieke artikelen te raadplegen.

Reinig de doffe koplampen van uw Volvo XC60 voor technische controle

De eerste reden waarom u mogelijk op dit artikel staat, is dat u de technische inspectie nodig had of heeft gehaald en dat er complicaties zijn met de koplampen van uw Volvo XC60. In werkelijkheid, als je koplampen zijn geworden ondoorzichtig na enige tijd en u hebt het verlichtingsvermogen verloren, komt u mogelijk niet door de technische keuring, in dit geval kan het daarom relevant zijn voor reinig of herstel de plastic kap van de koplampen van uw Volvo XC60 vóór de technische inspectie of de tellerinspectie.

Reinig de ondoorzichtige koplampen van de Volvo XC60 om zichtbaarheid te krijgen

Tweede situatie heb je alleen het gevoel ‘s nachts minder goed te verlichten met uw Volvo XC60 . In dit geval is het interessant om ze schoon te maken voordat de vuillaag lastig te verwijderen wordt, wij raden u dan ook aan reinig de koplampen van uw motorvoertuig herhaaldelijk .

Weiterlesen:
Hoe het versnellingsbaklek op de Volvo XC60 te verhelpen?

Hoe de koplampen van zijn Volvo XC60 schoonmaken?

We gaan nu verder met het onderdeel waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe de koplampafdekkingen van uw Volvo XC60 schoonmaken? We zullen eerst bekijken hoe u de binnenkant van de koplampen van uw auto reinigt, daarna de buitenkant en tot slot hoe u de koplampen van uw Volvo XC60 reviseert.

Reinig de binnenkant van de koplampen van uw Volvo XC60

Eerste kans, je hebt de indruk dat er vocht in uw koplampen zit of vuil . In dit geval moet u de binnenkant van uw Volvo XC60-koplampen reinigen, daarvoor is niets eenvoudiger:

 • Doe de motorkap van je auto open
 • Demonteer de optische onderdelen met de meegeleverde schroeven voor dit doel
 • Haal de buitenste koplampafdekking eruit en reinig de binnenkant met een vochtige spons en zuiveringszout dat aan de binnenkant van de afdekking is gestrooid
 • Blaas het droog in de sterke droger voordat je het weer in elkaar zet

Reinig de plastic afdekkingen van de koplampen op zijn Volvo XC60

Tweede mogelijkheid, de optiek van de koplampen van uw Volvo XC60 is vuil en u wilt ze schoonmaken, enkele mogelijkheden zijn voor u beschikbaar, hier zijn ze:

 • Reinig de koplampen van uw motorvoertuig met een vochtige spons besprenkeld met een eetlepel zuiveringszout en spoel vervolgens af
 • Reinig de koplampen van uw Volvo XC60 met een doek en tandpasta . Smeer tandpasta over het hele oppervlak van uw koplampen en wrijf in een cirkelvormige beweging met een doek, en spoel daarna af met veel water
 • Reinig de koplampen van uw auto met een schoonmaakset die is geïdentificeerd in een gespecialiseerde winkel. U hoeft alleen de instructies voor het reinigen van uw koplampen op te volgen. Deze oplossing is effectief, maar iets duurder dan de hierboven beschreven vervangende manieren.
Weiterlesen:
Volvo XC60 die niet meer accelereert

De verbleekte koplampen van zijn Volvo XC60 polijsten

Eindelijk, als je zelfs na het schoonmaken van je koplampen de indruk hebt dat ze blijven zitten saai of vervaagd , we hebben een oplossing voor je. Dit is in veel gevallen de omstandigheid voor een tegenbezoek van de technische controle. Hier leest u hoe u de koplampen van uw Volvo XC60 / Strong opknapt:

 • Maak je koplampen kort schoon met een spons en zuiveringszout
 • Bescherm je lichaam met dikke tape om je koplampen
 • Pak wat schuurpapier met korrel 400, bevochtig het en maak milde cirkelvormige bewegingen om het oppervlak van je koplamp te schuren, werk af met horizontale bewegingen
 • Herhaal de behandeling met schuurpapier met korrel 600 na het spoelen van de koplamp
 • Doe dit tot slot nog een laatste keer met glaspapier 2000 grain en spoel daarna je koplampen
 • Breng tot slot een beschermende wax aan om de koplampen van uw Volvo XC60 te beschermen

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector